torsdag 18 mars 2010

Våld är sällan rätt

Våld är sällan rätt av självklara skäl.

I detta fallet det skapar det dessutom bara martyrpoäng till Sd i fallet med SDU-politikern som blev attackerad efter skolbesök. Sen kan jag möjligen tycka att det låter lite märkligt att i förhören inte alls nämna kopplingen till skolbesöket, men komma ihåg det när tidningen ringer... Normalt sett brukar det vara viktigast, om man vill ha ett brott utrett och den skyldige hittad och straffad, att tala om allt för polisen, i synnerhet så relevanta saker.

Uppdaterad: Sd som parti kommer med några förslag att driva i valrörelsen. Inte oväntat så är de ofinansierade och svåra att ta på allvar och inte oväntat så fortsätter sd visa hur ointresserade de är av kvinnor i politiken.

Mer media svd sds dag dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

9 kommentarer:

 1. "Våld är sällan rätt", m a o bara ibland enl dig.
  När är våld rätt?

  Att SD-killen varit i skolan - skulle det vara en omständighet som rättfärdigar mordförsöket eller vad är det du försöker säga?

  SvaraRadera
 2. Är ordet "självförsvar" obekant? Du vet att det är lagligt att använda "inte mer våld än nöden kräver"? Du vet att polis och militär får använda våld i relativt många situationer?

  SvaraRadera
 3. Den aktuella händelsen hade ingenting med självförsvar att göra - det var ett direkt angrepp.

  Att SD-killen varit i skolan - skulle det vara en omständighet som rättfärdigar mordförsöket eller vad är det du försöker säga?

  SvaraRadera
 4. Har jag sagt att det hade det? Jag försöker bara bevisa för dig att "våld sällan är rätt" som du hoppade på mig för. Ibland är det rätt precis som jag sa och hur du än letar så har jag inte försvarat detta våldet. Läs vad jag skriver och försök inte tillskriva mig saker jag inte påstått, tack.

  SvaraRadera
 5. Vad är ditt syfte med att blogga om det här? Var det bara att komma med ett allmännt påstående om våld?

  Den ända åsikten du framför av relevans, är ju att SD kan få martyrpoäng. Vilket är ett hemskt konstigt påstående på måna sätt. Men framförallt ger den en bild av din demokrati syn.

  Om jag påstår att våld är sällan rätt, specielt inte att döda 6 miljoner judar eftersom de kommer att få martyrpoäng som de kan utnyttja.
  Blir det kanske uppenbart för dig hur förnedrande det du skriver kan upplevas.

  Polisen rubricerade det som mordförsök och du tycker att man speciellt ska avstå från denna handling, eftersom den kan ge poäng. Borde inte en vänstermänniska klara av att visa lite mera empati när någon uppenbart hotar vår gemensamma demokrati?

  När man skriver att man inte ska göra något pga av en viss anledning, implicerar det ju också att man hade haft större anledning att göra det om så inte var fallet.

  Så då kommer min fråga, tycker du att det skulle varit mer ok om du visste att inga martyrpoäng skulle ges? / Viktor Sandahl Lund

  SvaraRadera
 6. Här läser alla mina inlägg som djävulen läser bibeln :)

  Inlägget kom av att jag kan tänka mig att den som eventuellt misshandlat har politiska åsikter som åtminstone sammanfaller med mina så långt som att vi inte tycker om Sverigedemokrater.

  Men genom att misshandla en meningsmotståndare så ger man motståndaren fler fördelar via sympatin det väcker när någon blivit misshandlad. Det är totalt kontraproduktivt att i det här fallet slå någon på käften.

  Även om man är nazist och tycker det är rätt att döda judar, så måste jag säga att det ur DERAS synvinkel är oerhört korkat att agera så att man gör att Israel bildas.

  I övrigt kan jag påpeka att du inte en sekund reflekterar över "Våld är sällan rätt av SJÄLVKLARA skäl". Det inbillade jag mig besvarade din sista fråga...

  SvaraRadera
 7. Kan ju hålla med om djävulen biten, till viss del;) En anledning till att det blir så är ju för att du tar avstånd från våldet men ändå vill göra lite tillägg. Dessa tillägg ger ju läsaren en osäkerhet om va du egentligen stå för.

  På samma sätt som jag har svårt att tro på svenska muslimers respekt för yttrandefriheten. Eftersom alla kommentarer jag hört från dessa alltid verkar vara att yttrandefrihet är jätte bra, men......

  I dessa frågor så anser jag att det inte finns några men. Viktor Sandahl

  SvaraRadera
 8. Jaha som vanligt. Om man nu inte vill registrera sig på google etc då utgör du censuryxan som skalar bort oönskade artiklar.
  Jossan Q

  SvaraRadera
 9. Viktor - Du borde hålla med mig mer om djävulen ;) Fast om folk tänkte efter innan de skrev så hade alla insett att nästan ingen är totalt emot våld och är 100%-iga pacifister. Det är dags du och alla andra inse att muslimer är som svenskar: Olika.

  Jossan - Censur? Det är min blogg som blogspot tillhandahåller, alltså innebär det att vi bestämmer vad som får står här, precis som du kan bestämma att inte släppa in folk hemma hos dig. Typiskt Sd-anhängare att inte förstå yttrandefrihet och vad censur är. Tycker du de sd-anhängare är ännu värre än mig då eller?

  I övrigt så släpper jag aldrig genom spaminlägg som dina.

  SvaraRadera