tisdag 16 mars 2010

Skulle inte privatägd sjukvård vara så mycket bättre?

Det är ofta man har hört i debatten att det blir så mycket bättre om man privatiserar vården. Men läser om man om Maria Ungdom på privata S:t Görans sjukhus så konstaterar man att det är samma besparingar där som över all annanstans.

Samtidigt så lastas bekymmerna i högre grad över på kommunerna när folk blir, och förblir, arbetslösa under längre tid, då övriga socialförsäkringssystem monterats ner.

Samtidigt så konstateras det dessutom att äldre känner sig instängda på vårdboende och har extremt lite valmöjligheter och bara några dagar på sig att välja sitt boende, när de väl erbjuds boende i äldreboende och deprimerade får medicin istället för diagnos, som borde vara en god grund för vilken medicin som ska erbjudas.

Efter fyra år med moderaterna och skattesänkningar, som skulle lösa alla problem. Det borde det vara dags att inse att det inte fungerade varken med skattesänkningar eller privatiseringar, utan istället tycks det ha ökat problemen istället.

Konsekvenserna av den förda politiken ser man hos bland annat Veronika Palm i inlägget Regeringen fortsätter svika de utförsäkrade (även i hennes blogg) och en röd grön seger i höst är det enda sättet att ta sig ur den fälla regeringen har gillrat.

Mer media dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Daniel Ekman16 mars 2010 22:13

    Maria Ungdom huserar i lokaler på St Görans Sjukhus men drivs idag av Stockholms läns landstinge under Beroendecentrum Stockholm.

    SvaraRadera
  2. Min miss! Å andra sidan så lever de under den ekonomi som det borgerligt styrda landstinget ger dem...

    SvaraRadera