tisdag 16 mars 2010

Fördomsfullhet

En inte helt ointressant diskussion dyker upp när Smålandspostens debattredaktör först slänger och sen släpper fram en direkt homofob insändare, av någon som ärligt talat känns allt annat än modern i sitt resonemang:

 Ungdomar som vill leva i otukt kommer att av nyfikenhet pröva homosex om det blir fritt fram. Tänk på att det är lättare att stämma i bäcken än i ån.
Vad gör ni om det blir en lavinartad ökning? En sådan ökning kommer bara att bevisa att homosex inte är medfött som en del felaktigt vill påskina. Ge de stackars vilseförda behandlingshem där de kan få hjälp.
Skulle du vilja se ditt eget barn eller barnbarn vilsefört av en vuxen homosexuell?
Homosexualitet har varit tillåtet sen 1944 och har alltså varit fritt fram 65 år lite drygt, och den lagen fyller med andra ord folkpensionär och än så länge har det inte varit någon lavinartad ökning.

Ska man hårdra det så är världen överbefolkad så frågan är hur mycket det gjort om det blivit en dramatisk ökning? De flesta tycks bli heterosexuella i alla fall.

Jag hade hellre sett mina barn som öppet homosexuella och lyckliga än olyckliga med att behöva gömma sin läggning för mig och vilseförda av heterosexuella med lika många fördomar som skribenten.

I grund och botten tycker jag att alla åsikter i sig är tillåtna. Däremot känns det tveksamt att släppa fram exakt alla åsikter i media.

Uppdaterat Idag fortsätter diskussionen med att diskutera yttrandefriheten och att det är viktigt att alla får komma till tals. Frågan är bara var gränsen går och när man börjar närma sig hets mot folkgrupp?

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Hej, hittade din blogg via ovannämnda insändare i SP. Skulle bara vilja belysa att även om homosexualitet har varit lagligt sedan 1944 så var det att betrakta som en sjukdom i Sverige fram till så sent som 1979. Med anledning av det så kunde man ändå låsa in homosexuella (främst män) pga att de var "mentalsjuka".

    MVH

    En homosexuell man

    SvaraRadera
  2. Så sant så, och det borde jag naturligtvis nämnt. Vad många inte minns var att homosexuella ringde och sjukanmälde sig till försäkringskassan med motiveringen att de var homosexuella, vilket gjorde att reglerna ändrades oerhört snabbt. Rätt roligt sätt att påverka och förändra :)

    SvaraRadera