Jag har lite svårt att bli riktigt så upprörd som andra över att den digitala moralen hårdnar via de ledande företagens vilja att gå mer konservativa krafter till mötes.
Visserligen tycker jag inte det är rätt av dem, även om de gissningsvis som alla andra främst står för de åsikter som ger dem mest vinst i förlängningen.
Men är problemet verkligen att det inte går att få porrappar till sin iPhone? Så vitt jag vet så går det fortfarande att surfa på det vanliga nätet, där det är fullt med både porr och religionskritik för den som vill ta del av det.
Den dagen man inte kan det så börjar problemet bli betydligt större. Jag tycker inte om deras inställning men så länge det går, ocensurerat, att nå internet via deras produkter utan större problem så är det ett marginellt problem, så här långt.
Ett värre problem är Ungerns censurliknande nya medielag som verkligen gör mig mörkrädd, när ett helt land i princip väljer att censurera medierna och utsätta dem förhandsgranskning. Där är det, till skillnad från ovan, mycket svårare att komma runt det hela...
Tänk dig själv Sverige och svårigheten att ens få granska kungamaktens görande i nu- och dåtid, för att det riskerar att se ut som om du kritiserar landet på ett för negativt sätt för att tillåtas.
Det är märkligt att regeringen är så tyst, ungefär som med Kina, när de annars är så snabba att kritisera andra länder som inte sköter sig som de borde.
Samtidigt ska man inte helt kasta sten i glashus...
Den mycket mycket märkliga händelsen där man inte ser skillnad på fredlig protest och verkligt hot, när några svenska filmare döms för att ha filmat en flygövning med amerikanska militärer, som befann sig i ett tillfälligt skyddsområde som på intet sätt var utmärkt att det var ett skyddsområde lämnar mycket i övrigt i det här landet att önska också, med hjälp av en lag som slutade gälla några månader innan de filmade.
Läs mer om det på följande länkar:
Toppmötet - Lägg ner åtalet
Folket i Bild - Lägg ner åtalet
Svensson - Bisarr rättsprocess mot fredsaktivister
NSD - Fredsaktivister åtalas - flög en leksaksdrake
Det känns inte direkt som Sverige utan som något taget från en bananrepublik...
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!
tisdag 4 januari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Och när det passar dina politiska syften och din grumliga agenda fungerar det utmärkt att ta till media som en stormsäker källa, till skillnad när media pratar om döda och/eller gripna islamska terrorister. I det senare så utgår du från att både media och säkerhetspolis har fel i det mesta. Det är mycket märkligt att du inte ser det här själv när du sitter och skriver. Media har hittat en snyftartikel och skriver en partsinlaga om händelsen, inte alls nödvändigtvis sanningen.
SvaraRaderaAngående de åtalade i Luleå...
SvaraRaderaDen specifika lagen som refereras till i debattartikeln i SvD upphörde att gälla men ersattes av Skyddslag 2010:305 (https://lagen.nu/2010:305) som är en uppdatering av den tidigare. Uppdateringen genomfördes för att objekt som är viktiga för samhällets funktion skall kunna klassas som skyddsobjekt, exempelvis värdedepåer.
Kalle - Det är i och för sig en debattartikel men bakgrunden går naturligtvis att läsa i domstolshandlingarna.
SvaraRaderaMagnus - Point taken men det är märkligt om domaren kan fälla efter den gamla lagen.
Vid rättegången kommer naturligtvis den nya paragrafen att användas, men under förundersökningn spelar det ingen roll eftersom det bara ska ge en fingervisning vad undersökningen gäller.
SvaraRaderaOch du har läst domstolshandlingarna? Jag kunde inte hitta någon länk till dom i debattartikeln, missar jag något där? Du tvivlar ju dessutom på SÄPO så varför skulle det vara någon sanning i domstolshandlingarna? Domstolar kan ju fabricera vad dom känner för, sånt är vanligt i bananrepubliker. Jag tyckler förövrigt du ska läsa boken Världsmästarna av Julia Ceasar.
SvaraRaderaSå vi får vänta på att e-voting appen lanseras i Sverige till valet 2018 och Vänsterpartiet inte får vara med då Apple anser det vara "för extremt" för att du ska reagera?
SvaraRaderaJag tror du är alltför indoktrinerad i Mac-världen för att våga ta debatten ;-)
Ifall man äger en maskin så är det den personen som äger maskinen som bestämmer över den. Detta gäller så väl PC-datorer som Mac-datorer som iPhonar som Nokia N900 som PS3:or som iPadar.
Så länge det går att rösta på andra sätt så tycker jag det är ett marginellt problem. Men i sak tycker jag inte att röstning ska lämpas över på det sättet på ett företag som vill ha bestämmanderätten på det sättet de vill ha.
SvaraRaderaFast du äger inte programmen väl?
Det räcker att läsa hennes blog ibland för att jag ska akta mig för foliehattarnas skara...
SvaraRaderaDu kallar dom för foliehattarnas skara. Du är ordet ignorans personifierad. Men jag antar att det är någon skyddsmekanism du har i hjärntvätten för att kunna fortsätta resonera som du gör. Det finns ingen annan förklaring till ditt vansinne.
SvaraRaderaDet räcker att man inser att människor är individer och inte går att klumpa ihop till en och samma sak. Mest tycker jag om den roliga skådespelaren från förr som hon har stulit namnet av som hamnar oförtjänt i en position hon inte bett att få.
SvaraRadera