tisdag 4 januari 2011

Sd och alliansen hand i hand

Jag skrev tidigare idag om hur centern har slut på idéer, men frågan är om det inte gäller fler partier, för att inte säga hela alliansröran?

Förlitar man sig för mycket på Timbros idéer så är det svårt att veta var det slutar, i synnerhet när de hävdar att borgerligheten är en bred kyrka.

Ja att de är breda är bara att erkänna, så breda att i princip även sd ingår i alliansen, eftersom de i princip alltid röstar med dem. Vilket inte förvånar mig...

I övrigt undrar jag när en seriös granskning och debatt kommer om alla de kostnader som kärnkraften och dess oförmåga att fungera kommer?

Det börjar bli tröttsamt om påståenden om att vindkraften kostar. Som om inte misslyckandena med kärnkraften gör det...

Mer media gp dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Även om man tar det största vindkraftverket i världen, som är flera hundra meter högt, behövs det ca 450 sådana bara för att täcka upp årstillverkningen av el som Forsmark producerar. Detta förutsatt att vindkraftverken prodiucerar 100% hela tiden vilket inte är så troligt att dom skulle göra i Sverige på grund av dålig vind. Du är helt fel ute om du tror att kostnaderna ens är jämförbara med varandra när det kommer till att försöka motivera vindkraft framför kärnkraft kostnadseffektivt. Ett vindkraftverk har dessutom inte samma livstid som ett kärnkraftverk och man behöver väl sannolikt bygga om vindkraftverken 30% mer än kärnkraftverken för att kunna hålla en produktion.

  SvaraRadera
 2. Du har insett att kärnkraftverken är subventionerade och kostnadskrävande de också? I synnerhet när de inte fungerar som de ska...

  SvaraRadera
 3. Vad tycker du vi ska göra när det inte blåser tillräckligt då? Importera el från Ryssland, något vackert kolkraftverk? Eller ska vi höja priserna med några hundra procent?

  SvaraRadera
 4. Satsa på mer förnyelsebar energi och se till att forskningen får mer pengar till de här områdena.

  SvaraRadera