söndag 2 januari 2011

Mycket märkligt...

Jag tycker det är mycket märkligt att man ska kunna bli straffad för ett brott man inte begått, i synnerhet när den som utfört brottet är straffmyndig, som i fallet med där en 17-åring rånade en äldre man och där pappan får betala skadestånd, trots att han varit ovetande vad som hänt.


Jag håller med dottern att ungdomstjänst på ett demensboende vore betydligt lämpligare, för att lära brottslingen empati mot äldre. För ett straff tycker jag självklart för ynglingen ifråga.


Vore det någon som inte vore straffmyndig så fanns det någon slags logik i det, även om jag är emot att straffa barn. Men inte någon som bedöms vara gammal nog att dömas själv.


Det är lätt att raljera över att föräldrar som inte har koll på sina barn.


Men handen på hjärtat, hur många av er har inte gjort saker era föräldrar inte fick veta och som de absolut inte tyckt om att ni hade gjort? Jag har gjort det, även om jag som de flesta inte sysslade med några olagligheter, utöver att cykla utan något lyse på cykeln.


Dessutom undrar jag hur man agerar när det gäller föräldrar som inte lever med barnet? Ska de straffas trots att de inte är en del av barnets liv? Eller ska de straffas för att de borde vara det så att barnet skött sig?


Mer media hd hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Ja, medans du misshandlade åldringar när du var ung och inte tycker det är så stor sak i det (det låter nämligen i ditt inlägg som du tycker att misshandel av en åldring inte är mycket värre än vanliga så kallade pojkstreck) så pangade jag kanske nån ruta till nån skola eller liknande. Det är mycket sannolikt att detta handlar om en invandrare, hur skulle du reagera om gärningsmannen var en lika gammal rakad blåögd som misshandlade en äldre muslimsk herre. Det skulle nog vara lite andra tongångar då oavsett om det fanns något rasistiskt bakom eller inte.

  SvaraRadera
 2. Jag har bara slagit en gång sen jag slutade vara barn och det var någon som hoppade på mig på dansgolvet utan att jag rört honom, så det enda bus jag minns var att jag sköt ärtrör på mattanten som drog mig i håret hårt för att jag inte ville äta upp den äckliga maten :)

  Som vanligt läser du inläggen som djävulen läser bibeln. Jag skriver tydligt att jag tycker att han ska ha ett straff. Risken med föräldrar som betalar är att unga kan tycka att någon annan betalar för att de ska slippa undan. Ser du inte ens den risken?

  "Pappa betalar" är ett rätt känt begrepp bland många yngre, även mig som ung, även om det handlade om godis och skivor i mitt fall.

  Jag har, som du vet, alltid samma åsikt oavsett vilken gärningsmannen är. Jag önskar att du kunde ha det samma. Vore det en svensk som gett sig på en invandrad äldre så hade du kommit med mängder av ursäkter.

  SvaraRadera
 3. Nix jag hade nog inte kommit med ursäkter som du ofta gärna gör. Se bara på de som gripits i dagarna, du insuinerar att polis och media måste ha fel med mera. Detta trots att indicierna är väldigt starka för att det är ett helt korrekt gripande. Jag hade däremot upprörts eftersom om en svensk gått på en åldrad invandrare hade kvällspress och "proffstyckare" skanderat "RASIST-DÅD" men nu när det är det omvända så ser man det som att det skulle vara synd om gärningsmannen. Offret däremot, spelar inte så stor roll. Det var ju ändå bara en pensionär. Så låter det på dej.

  SvaraRadera
 4. Du kom med ursäkter som ursäktade de övergrepp som muslimerna i forna Jugoslavien drabbades av trots att de var en av de grupper som drabbades värst av kriget där.

  Jag tar det som så självklart att det är mest synd om den drabbade att jag tar det för självklart.

  SvaraRadera