onsdag 5 januari 2011

Märkligt...

Det är märkligt att läsa om hur svårt det är för föräldrar att hitta mötesplatser, när till och med caféer inför barnvagnsförbud.

Nu inbillar jag mig inte att den typen av brister kanske påverkar viljan att skaffa barn så mycket, men som en del i ett samhälle där det tas mindre hänsyn till föräldrar finns det i slutändan en risk för att det sluttande planet slutar i att färre alls vill skaffa barn och då är frågan hur många nya kunder caféerna med förbud kan attrahera?

(Märkligast i artikeln är dock mamman som köper en barnvagn som inte tål regn... :) )

Men det tycks gå en våg genom samhället där barnen och omsorgen om dem är på väg att nedprioriteras. Det har synts länge inom skola och barnomsorg, där det är bra mycket färre antal personal per barn än det varit förut och det har förvånat mig som barnlös under lång tid att så många föräldrar hellre prioriterar lägre skatter än bra barnomsorg...

Ytterligare ett steg på vägen i den trenden är det nya programmet Föräldrarfritt/Boys and girls alone, som importerats från England och sänds på femman, som försvarar sig med att barnen är där med föräldrarns medgivande.

Ett rätt ihåligt argument, för jag tror att alla av oss kan komma på ett antal föräldrar som inte agerat lämpligt. Föräldrar som skickar iväg så små barn till den här typen av program är knappast lämpliga som föräldrar och ser inte till barnens eget bästa på längre sikt.

Mer media gp ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar:

  1. Så rätt.
    Hade det inte funnits kameror i det programmet så hade samma situation förmodligen lett till att de föräldrarna hade förlorat vårdnaden om sina barn.

    SvaraRadera