onsdag 5 januari 2011

Profilering pågår

Jag noterar en kreativ folkpartist som vill sticka hål på bostadslånebubblan med räntechock enligt en debattartikel på DN-debatt.

I sak tycker jag det är vettigt, eftersom ingen är betjänt av en exploderande bolånemarknad i Sverige.

Men det är ju lätt att säga när byggandet i Sverige inte är tillräckligt, i synnerhet inte när det gäller hyresrätter. En marknad som mer och mer går ut på att äga sin bostad trissar upp bolånemarknaden och mer än jag har hört många som uppenbart köper boende för att de förväntar sig att inom ett antal år kunna tjäna stora pengar, något i slutändan mest gynnar bankerna.

En bostad ska man naturligtvis först och främst skaffa för att bo i.

Sen undrar jag vad de som bestämmer i alliansen tycker om alla de olika utspelen från de andra allianspartierna? Det ser inte längre ut som en särskilt sammanhållen allians, vilket borde öppna upp för bland annat socialdemokraterna som kämpar på med att vinna fler väljares intresse.

För hur populistiska utrikesminstern än säger att oppositionen är så är det ändå så att det är moderaterna som växer på alla andras bekostnad, vilket låter än mer populistiskt...

Läs även det tidigare inlägget Grattis till er som inte är sjuka.

Mer media dag dag svd e24 svd svd svd svd svd dn gp gp nsk nsk skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. Han vill sänka kapitalskatten också. Det ska löna sig bättre att vara rik !

  SvaraRadera
 2. Det är Bildt som är populisten när han väljer att lägga ner i just Hanoi, för att sedan gråta ut i media och peka på hur skadligt detta är och att det är den röd-grön-gula oppositionens fel.

  SvaraRadera
 3. Det hade väl ändå inte med inlägget i sig att göra Kalle?

  Själv noterar jag att du låter bli att svara när det blir för jobbigt för dig, som när du tappar all trovärdighet genom att hävda att någon är dömd för mordbrand när så inte är fallet :)

  SvaraRadera
 4. Med tanke på hur länge du drar ut på att publicera vissa kommentarer så är det väl ändå förståligt att man inte ids presentera bevis för en så ignorant person som dej. Att du dessutom är så feg att du inte vågar låta kommentarer publiceras direkt, du kan ju inte göra det eftersom du blir överbevisad i tid och otid, gör inte intresset större för mej att lägga ner möda på att peka dej i rätt riktning jämt och ständigt. Det är bättre att uppmana till att hitta information själv men är man ignorant så gör man inte det vilket du är. Gissningsvis kommer du inte att publicera det här inlägget med tanke på följande länk som visar hur bortgjord du är. http://sv.metapedia.org/wiki/Tobias_H%C3%BCbinette

  SvaraRadera
 5. Ursäkter som är dåliga till att du kommer med trovärdigssänkande och lögnaktiga påståenden.

  Att jag inte gör det har vi diskuterat förr men jag säger igen: Det kändes inte bra med olagliga kommentarer som stod 9-10 timmar när jag var på jobbet, och som dessutom länkade till sidor jag inte vill länka till.

  Jag citerar från din länk "blev åtalad för mordbrand men dömdes slutligen till framkallande av fara för annan, grovt brott."

  Framkallande av fara för annan är illa, men det är inte så illa som mordbrand som du ljög om.

  SvaraRadera