fredag 11 februari 2011

Det stämde naturligtvis inte...

Det stämde naturligtvis inte att Mubarak bestämt sig för att avgå, tvärtemot vad jag hoppades i Fantastiskt om det stämmer.

Jag är naturligtvis inte förvånad alls, men han visar tydligen att han inte alls älskar Egypten som han påstår och att han inte alls bryr sig om i fall landet slängs in i kaos, som han också påstått vara anledningen till att han inte vill avgå innan september.

Uppenbarligen är intresset hos honom att stanna kvar vid makten till vilket pris som helst och oavsett vad som händer med landet och dess invånare.

Det är dags för väst att inte bara komma med ord, utan även komma med konkret handling för att stödja revolten mot demokrati, på samma sätt man stödde östblocket när det föll. Allt annat vore stort hyckleri.

Jag skrev för ett litet tag sen om hur Diktaturerna gynnas av västs inkomster, apropå Egypten och Kina m fl diktaturer.

Vore det någon slags rättvisa och verklighetsförankring, apropå hyckleri, så borde det komma stora protester från både landets ledarsidor när en av landets mest kända miljadärer väljer att fira sin 70-årsdag i världens största diktatur, och med tanke på att han är personlig vän till flera av kungahusets medlemmar, så kan man utgå från att de kommer att skicka representanter.

Naturligtvis är det totalt olämpligt, lika olämpligt som när både sossar och allianspolitiker tidigare hyllat och stött Kina och dess regim, som jag skrev om förra året i Mängder av år sen jag skrev en insändare. Men tror ni på allvar att det kommer att hända? Det tror inte jag, för går det att tjäna pengar så tycks alla anse att det är förlåtet, även om det sker med blod på händerna.

Media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp skd skd skd skd nsk nsk nsk nsk hd hd hd hd hd hd smp smp smp exp dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar