onsdag 9 februari 2011

Den nyliberala drömmen - Andras mardröm

Det är lite märkligt att se hur regeringen egentligne inte är så intresserad av att stödja det som fungerar bra, något jag var inne på igår, när det gällde att seriösa företag får konkurrensnackdelar när de sköter sig, när ingen eller få har resurser nog att bry sig om att jaga företag som missköter sig och använder exempelvis svart arbetskraft.

Samma sak går att säga om borttagande av apoteksmonopolet, som naturligtvis är Hägglunds huvudvärk vad man än påstår.

Det brukar ju hävdas att konkurrens gör att saker och ting blir billigare, men det är så märkligt att många av de receptfria läkemedlen håller exakt samma pris, oavsett vilken kedja du väljer att handla hos. Det luktar snarare kartellbildning i så fall, för handlar det om andra produkter i andra typer av butiker så handlar det om större prisskillnader än det gör här och nu.

Inte heller så har de skött sjukförsäkringen särskilt bra. Det som är märkligast med den är att det först nu kommer kritik, trots att de kört samma race i över fyra år och trots protester.

Märkligast av alla är nog centerpartiet, som efter fyra år i regeringen först nu börjar reagera på orättvisorna. Var ni verkligen inte med och skapade den politik ni först nu kritiserar? 

Naturligtvis så handlar det om deras dåliga opinionssiffror och att de måste göra något, men vem kan ta det partiet på allvar som väntat så många år med kritiken, mot något de själva stått bakom?

Har man ett system som gör att människor inte vet hur man ska överleva vardagen så är det något som är fel.

Mycket stavas ett hårdare samhälle, något som också påverkar barn att må sämre, eftersom det finns färre resurser över till dem, i takt med att skatterna sänks och att det ställs hårdare krav på deras föräldrar både från samhället och från arbetsgivarna.

Vad för samhälle får man om man inte har vett att prioritera svaga och utsatta? Jo ett borgerlig nyliberal obehagligt samhälle, där det värsta som verkar kunna hända en människa är att de får betala skatt så att utsatta människor får en lite bättre vardag.

Mer media ab ab ab dag svd svd svd hd hd smp smp exp exp exp exp gp gp dag  

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar