måndag 7 februari 2011

Hur tänkte vår landshövding?

Kronobergs läns landshövding har varit i Israel och hon tycks inte varit medveten om de riktlinjer UD har för hur man ska agera mot näringslivskontakter i det ockuperade landet:

Kristina Alsér och resesällskapet träffade bland annat företaget Better Place, industri- och handelsminister Benjamin Ben Eliezer och Bank of Israels generaldirektör Stanley Fischer. Hans Lindes beskrivning är att de är verksamma vid illegala israeliska bosättningar, anklagas för krigsbrott och utomrättsliga avrättningar samt ansvarar för den ekonomiska blockaden mot palestinska banker på Gazaremsan.
...


Däremot har hon skrivit några inlägg på sin blogg på länsstyrelsens hem-sida om resan, men tar inte heller där upp bosättar- politiken. Däremot berättar hon om resans syfte där lärdomar om Israels lyckade innovationsarbete studerades. Alsér ser lärdomarna som intressanta och lärorika: ”Ledarskapet imponerar och här tror jag nyckel för framgång sitter, ska vi kunna skapa tillräcklig innovationskraft måste det strategiska ledarskapet på allvar utvecklas – på alla nivåer – nationellt, regionalt och lokalt – privat, politiskt och offentligt”.
Ungefär samma sak skriver också flera av de andra resenärerna på olika hemsidor. Ingen skriver om bosättarpolitiken.

– För mig kan inte frågor om näringslivskontakter särskiljas från frågan om mänskliga rättigheter, säger Hans Linde. 

Frågan är exakt hur huvudlös man kan vara? Att hon tycker att "ledarskapet imponerar" känns direkt horribelt och frågan är vilken del hon syftar på, eftersom hon ingenstans kritiserar något av det som merparten av världen i övrigt kritiserar? Vem vet, hon kan ju lika väl tycka att ockupationen är bra, nu när hon hyllar människor som har stor del i att palestinierna är förtryckta.

Mer media smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar