söndag 6 februari 2011

Ledande sverigedemokrat i fyllecell efter besök hos ex-flickvän

Det ser ut som om ytterligare en Sverigedemokrat använder sig av ett våldsamt beteende, vilket är betydligt värre än att sd:are inte kan tala begriplig svenska eller att de blir av med körkortet för fortkörning, även om det är utanför skolor...

Jag är naturligtvis inte ett dyft förvånad över att se hur omdömeslös han är, så att han väljer att påverkad av alkohol och tabletter väljer att ta till våld och slå sönder inredning och ägodelar i lägenheten hos hans ex-flickvän, enligt Kvällspostens artikel.

Vem vet, kanske finns det mer relevans än vad sd i vanliga fall brukar tro i att satsa på utredningar om våld i nära relationer där det finns gott om sverigedemokrater?

Även om nationaldemokraternas partiledare lämnat sd och startat nd, så hade han varit aktiv länge inom sd innan dess. Att han misshandlade sin sambo för ett antal år sen är väl känt och frågan är varför nationella har så svårt att argumentera framför att använda fysiskt våld?

Det kanske hade funkat bättre om de könskvoterat som deras tidigare favoritland nu överväger att göra eller sett mindre på tv-programmen i deras nuvarande favoritland...

Notabelt är att de delar där sd är stora är i behov av skyddat boende för hotade kvinnor. Jag är inte förvånad alls.

Läs även Polisen satsar mer på våld i närstående relationer. Undrar om sd stödjer den satsningen?

Snart så kommer propagandamaskinen från sd att sätta igång både i media och som kommentarer här med diverse ursäkter. Undrar vad de kommer att bortförklara det med den här gången och vilka andra som kommer lyftas fram som klandervärda istället som försvar vad sd:arna gjorde i berusat tillstånd. Det i Sverige vanligaste som påverkar att människor begår brott, eftersom alkohol och berusning är en fin gammal "svensk tradition"...

Själv hoppas jag på ett uppvaknande för de som röstade eller sympatiserar med sd. Inser ni nu vilket pack ni röstat in? För allvarligt talat, tror ni på fylleristens egna ord?

Läs även Röda Berget, om samma händelse.

(I övrigt tycker jag det är märkligt att bara Aftonbladet och Kvällsposten/Expressen skriver om den här händelsen, som borde ha större nyhetsvärde än ett misstänkt pojksträck i form av ett bombhot, som betydligt fler tidningar skriver om. Sd får lättare positiv än negativ media numera och jag misstänker att det handlar om att TT valt att inte skicka ut nyheten.)

Uppdaterat 2 När sverigedemokraten i fråga tar time-out för sitt agerande så skriver tidningarna däremot. Det är inte utan att man undrar vad för agenda tidningarna och/eller TT har som i det närmaste bojkottar en nyhet om att en riksdagsman agerar på det här sättet.

En sak är säker, de 60 000 kronorna han skulle få i lön, som han skröt och var glad över, försvann lika fort som han om över dem...

Uppdaterat 3 Aftonbladet listar alla de lögner han försökte försvara sig med. Är det inte bättre att vara ärlig direkt?

Mer media svd svd svd skd skd skd nsk nsk nsk nsk dn dn dn hd hd gp gp dag dag exp kvp ta ab ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

33 kommentarer:

 1. Finns inget försvar,om detta stämmer ska han bort.

  "Inser ni nu vilket pack ni röstat in?"

  Låter du en persons agerande påverka hela partiet?Du gör alltså samma sak som du anklagar SD för,nämligen generalisera.

  SvaraRadera
 2. Det har ju varit rätt många saker med ledande sd-politiker senaste tiden, tycker du inte det själv? Mer än för något annat parti... Rasistmail och förlorade körkort osv

  SvaraRadera
 3. Om det hade handlat om en invandrare så hade det hetat "han är så utsatt av rasism att han slog sin fru" eller något liknande. Det hade i vart fall varit mer samhällets fel än något annat. Inte sällan när man missbrukar alkohol tillsammans med tabletter mår man psykiskt dåligt. Det kanske rent av är så att det här inte var något han i egentlig mening kunde rå för. Men i din värld är det otänkbart eftersom han är en SD:are och du väljer att försöka vinna politiska poäng på det här. Undrar hur mycket hans flickvän, det faktiska offret, uppskattar det. I vart fall, läser man mellan raderna så mår William Petzäll väldigt dåligt psykiskt och han bör få hjälp med det. Att han är rökt inom politiken är självklart och det inser nog han med till skillnad från vissa andra politiker som passerat bäst före-datum för längesen.

  SvaraRadera
 4. "Det har ju varit rätt många saker med ledande SD-politiker senaste tiden"

  Det har ju även varit många brott den senaste tiden som invandrare utfört,betyder ditt resonemang att man då kan undra vilket"pack" vi släppt genom gränserna?

  Hur är det förresten med er krigsförbrytare,tror du folk undrar vad de röstat in?

  SvaraRadera
 5. Var det han som ristade sig själv i pannan och skyllde på okända män som skulle ha talat ett "arabiskklingande språk"? Eller är det här någon annan person?

  Hur som helst frågar man sig hur SD rekryterar sitt folk i Malmö.

  /Karin

  SvaraRadera
 6. Stackars Alexander, måste vara hårt för dig när dina egna riksdagsledamöter beter sig som de muslimer de säger sig vilja stoppa=)

  Först bondlurken och IQ-nollan William Hahne som åker utomlands och kallar en av landets invånare för "blatte". Sen William Petzäll som vild och hög på alkohol och ångestdämpande går bärsärk i före detta sambons lägenhet. Vad blir det nästa gång? Thoralf Alfsson poserar naken på huven till en polisbil?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8078083.ab

  SvaraRadera
 7. Kalle - Det var inte oväntat, som jag förutspådde att folk skulle försvara honom ;) Att det var du gjorde mig inte heller förvånad...

  Alexander - Du hänger verkligen inte med alls. Han blev friad för _misstanken_ om krigsbrott och är inte misstänkt för något längre. Och det samma gäller dig som Kalle: Jag är inte förvånad över ert sätt att försöka styra över vad som hänt på andra saker.

  Karin - Man kunde tro att det var samma person men det finns gott om konstiga människor i sd. Polisen var säkra på att han som skar sig i pannan gjort det själv.

  Nicklas - Visst är det märkligt att det partiets represenanter som gärna anklaga andra för saker själv gör det samma? :)

  SvaraRadera
 8. "- Visst är det märkligt att det partiets represenanter som gärna anklaga andra för saker själv gör det samma? :) "

  Ja titta bara på (S).

  SvaraRadera
 9. Jerker

  Hur reagerar du om Petzäll frias?

  SvaraRadera
 10. du ska nog inte kasta sten när du sitter i glashus. Har han drogproblem är det inte annorlunda än när Gudrun hade det...

  (sen tror jag bestämt att det även är hans lägenhet och han inte var hos något ex och förstörde, dock är det ingen ursäkt...men man kanske har rätt att sabba sina egna saker?)

  SvaraRadera
 11. Andreas - Ytterligare ett pinsamt "försvar" av hans beteende med hänvisning till vad andra gjort, som man tycker är klandervärt...

  Andreas - Jag är inte förtjust i namngivna människor här, utöver rikspolitiker. I övrigt så tycker jag ingen som misshandlat andra ska vara kvar i partierna.
  Om Petzäll frias så konstaterar vi att han inte har gjort något olagligt. Men det kan väl inte ens du tycka är det samma som att han inte gjort ett gäng olämpliga saker?

  Tobbe - På vilket sätt ursäktar Gudruns beteende honom? Om han har drogproblem vet varken du eller jag. Har han det så är det olämpligt av partiet i stort att sätta honom på en riksdagsplats som han uppenbart inte är mogen för.

  SvaraRadera
 12. "Men det kan väl inte ens du tycka är det samma som att han inte gjort ett gäng olämpliga saker?"

  Som du kanske sett anser jag att om detta stämmer så ska han ut ur partiet.


  "Jag är inte förtjust i namngivna människor här,utöver rikspolitiker"

  Jag antar att detta har att göra med kommunpolitikern i Vänsterpartiet som jag nämnde?Anser du att han är skäl att fundera "vilket pack" man röstat på?

  SvaraRadera
 13. När det gäller olämpliga saker så tror jag många tycker det är konstigt att folkvalda politiker öppet berättar att de är beredda att gömma folk som inte har rätt att vara här,vad säger du?Du påpekar att det inte är olagligt,men trots allt respekterar du inte beslut fattade av myndigheter.

  SvaraRadera
 14. Jag tycker inte att Gudruns beteende ursäktar honom däremot tycker jag att det är lustigt precis som du skriver att partiet inte borde ge honom en riksdagsplats medan er ledare hade missbruk. Det jag vill trycka lite på att du är duktig på att kritisera saker som ditt eget parti gör...

  Jag menar att han har drogproblem enligt som artikeln är skriven. Han kan uppenbarligen inte hantera sprit och det skapar problem för honom. Jag menar inte på något sätt att han är en missbrukare då det är något helt annat.

  SvaraRadera
 15. Alex - Med tanke på att han var lokalpolitiker och förhoppningsvis den enda som figurerat i pressen från vänsterpartiet där så känns det mindre relevant. Hade jag kryssat honom så hade jag ångrat mig däremot.
  Fattar en myndighet ett beslut att jag inte får gömma en flykting så hade jag inte gjort det.

  Tobbe - Jag kan inte se att det står att det är klarlagt att han har drogproblem. Kan man ens bruka droger utan att vara missbrukare med de här konskvenserna? Sen är ju frågan om drogproblemen i så fall är genetiska?

  SvaraRadera
 16. Jerker

  Det finns en grupp invandrare som utmärkt sig speciellt när det gäller äldrerån och butiksstölder.Med ditt resonemang kring SD,kan man överföra det på denna grupp och undra vilket "pack" vi släppt innanför våra gränser?Eller går det bara att säga att "det varit rätt många saker" när det gäller SD?

  SvaraRadera
 17. han har uppenbarligen problem med spriten och spriten är en drog. Självklart kan man bruka droger utan att vara missbrukare. Bara för att man har problem med en drog så är man inte missbrukare. Ang genetiken förstår jag inte riktigt vad du menar.

  SvaraRadera
 18. Fredrik Jönsson7 februari 2011 22:12

  Det är väl kanske inte fullt lika illa som när socialdemokrater kletar ner hotellrum i bajs och bråkar med krogvakter, medelst allehanda rasistförolämpningar.

  Eller när ledande moderater kör rattfulla.

  Eller när vänsterpartister klöser misstänkta nationalister i ansiktet.

  SD tycks vara ett ovanligt hederligt parti.

  SvaraRadera
 19. Alex - Den gruppen du syftar på är en betydligt större grupp så det går inte att jämföra

  Tobbe - Det ser jag inte är uppenbart? Genetiken och ursprunget brukar man ju skylla på om man är sd:re och det gäller invandrare...

  Fredrik - Som sagt så är det väldigt vanligt att hela tiden försöka visa att andra är värre för att ursäkta. Jag trodde inte det fanns ursäkter för det han gjort och det förvånar mig att du vill se mellan fingrarna på vissa polisingripande men inte andra

  SvaraRadera
 20. Fredrik Jönsson8 februari 2011 11:23

  Jag ursäktar inte. Som riksdagsledamot skall man föregå med gott exempel. Ditt resonemang är dock löjligt. SD är ett mer hederligt parti än övriga riksdagspartier och befolkningen i stort. Därför är det löjligt att anklaga partiet för att vara ohederligt. För att inte tala om att det är att kasta sten i glashus, med tanke på att dina egna partikamrater är mycket värre än Sverigedemokraterna.

  Se bara på den där trumpetande dåren Feiler, som deltog i en illegal terrorflotta mot Israel och störde SD-möten med en afrikansk trumpet.

  Där har vi de verkliga banditerna.

  Petzäll är inte ens misstänkt för något brott.

  Med andra ord, du kastar sten i glashus. Å det grövsta.

  SvaraRadera
 21. "Den gruppen du syftar på är en betydligt större grupp så det går inte att jämföra"

  Kan du förklara varför det inte går att jämföra?Betyder det att man bara kan generalisera när det gäller små grupper?Eller beror det på vilka grupper det handlar om?Jag tror att det har att göra med att det är en väldigt känslig fråga,har jag rätt?

  SvaraRadera
 22. Får man ljuga hur mycket som helst, får man påstå att någon misshandlar kvinnor utan bevis. Om jag hade vetat vem du är så hade jag börjat sprida ut lögner om dig, det verkar vara ett bra sätt att ta sig fram i världen.

  SvaraRadera
 23. Fredrik - Ja det lät ju verkligen som stora och grymma brott du kommer dragandes med ;)

  Alex - Jag menar att sd:are är en relativt liten grupp som har många åsikter gemensammas. Försöker du göra samma slutsats över ett lands befolkning, även om du "bara" syftar på de som är i Sverige, så har du en betydligt större grupp. Av någon anledning är du inte det minsta intresserad av att göra samma typ av resonemang kring exempelvis "tonårspojkar", "berusade män" eller "ungdomar av socialgrupp 3", trots att de grupperna är mer brottsbelastade än t ex invandrare.

  Maria - Så vitt jag vet så blev nd:s partiledare dömd för sin misshandel.

  SvaraRadera
 24. Jerker

  "Du är inte det minsta intresserad av att göra samma typ av resonemang kring exempelvis tonårspojkar,berusade män eller ungdomar av socialgrupp 3".

  Jo,jag förnekar inte det som det finns statistik och fakta på.Berusade män,tonårspojkar och ungdomar i socialgrupp 3 är mer brottsbelastade än andra grupper.Frågan är väl snarare om du kan erkänna den problematik som finns hos vissa invandrargrupper,även med hänsyn till socioekonomiska faktorer?Vore kul om du kunde svara på vilka av följande exempel på generaliseringar som är okej:

  1.Moderater är mer benägna att skattefuska.

  2.Vänsterpartister är mer solidariska än andra.

  3:Svenskar är inåtvända och tråkiga.

  4.Rumäner är mer stöldbenägna än andra.

  5.Svarta är bättre på sprinterlöpning än vita.

  6.Män är sämre bilförare än kvinnor.

  Vore kul att höra hur du tänker kring detta.

  SvaraRadera
 25. Jag har inte läst ngn statistik på ngt av det du säger men 1-2, 6 låter trovärdiga iaf.

  Det vore intressant att se hur invandrargruppen du syftar på ser ut om man ser till de som inte är i en låg socioekonomisk grupp.

  SvaraRadera
 26. Jerker

  Det finns ju fakta på att vissa invandrargrupper är kraftigt överrepresenterade även med hänsyn till socioekonomiska faktorer,vad säger du om det?Är det något som inte ska tas upp och diskuteras?

  Varför är nr 1,2 och 6 trovärdiga och inte de andra?Om det skulle finnas statistik på nr 4,är det något man får diskutera?När det gäller nr 2 kan jag påpeka att Vänsterpartiets väljare i större omfattning än andra har snattat,det finns det en undersökning som visar.

  SvaraRadera
 27. Hur läste du in att jag försvarade det han gjorde? Skrev jag någonstans att det var bra det han gjorde? Skrev jag nånstans att han borde få stanna inom politiken? Men fortsätt i samma anda Jerker, Sverigedemokraterna kan inte ha bättre valarbetare och röstraggare än dej och dina gelikar. Ibland nästan underhållande att Du inte inser det.

  SvaraRadera
 28. Får jag tycka...

  1. Absolut inte. Alla skattefuskar så fort de bara kan (utom jerker då).

  2. Absolut inte. Flera av mina polare som tillhör vänstern svartarbetar och det är det minst solidariska man kan göra. Sen så ser man på v:s ledning och tex ohly som bor centralt i stockholm, går till privata vårdgivare, har barn i privatskola och sedan klagar på all privatisering.

  3. Stämmer beroende på vem man jför med. Om du tar finnarna så är vi riktiga clowner men är det med spanjorer och italienare så stämmer det definitivt.

  4. Stämmer delvis. Många som kommer hit för det för stjäla och leva rövare. De kommer på stöldturnerer osv. Men som befolkning i allmänghet bör det nog vara ungefär likvärdigt alla andra.

  5. Stämmer garanterat. Svarta har tendens till ökad andel snabba muskelfibrer. Detta ser du på deras fysik då vissa ser ut att bo på gym även fast de aldrig tränar alternativt på os då 9/10 i 100m finalen brukar vara svarta.

  6. Stämmer troligtvis inte. Män överskattar sin förmåga och tar farligare beslut. Men skulle vi köra precis som kvinnor tror jag nog att män är bättre.

  Så du klagar på sd och att de använder genetik och sedan använder du det som argument?

  SvaraRadera
 29. Alex - Det handlar i slutändan om en relativt liten grupp. Ska man satsa pengar på ngt så är det mer lönande att göra det för större grupper.
  Kan du ge lite statistik som är trovärdig på resten+

  kalle - Alla klagomål på hur andra är framstår som försvar.

  Tobbe - 1 Det stämmer knappast
  2 Med dina åsikter utgår jag ifrån att du känner rätt lite vänsterfolk och man kan inte dra slutsatser från sitt eget umgänge
  3 inte ngn kommentar
  4 Sant, och de drar ner invandrarna i statistiken som "icke svenskar" som begår brott trots att de ofta är tillfälligt besökande från gamla öststater.
  5 Kan ev stämma
  6 Då är vi ju sämre eftersom vi inte kör som kvinnor idag

  SvaraRadera
 30. Jerker

  I Aftonbladet 31 Maj 2006 redovisas att vänsteranhängare snattat mer än andra,har du någon kommentar till det?När det gäller svartjobbare,vilket block brukar oftast hantverkare rösta på?Vilka partier brukar lågavlönade kvinnor som städar svart stödja?Kan du konkret berätta vad det är som gör att du anser att vänsterpartister är mer solidariska än andra?Vad är det som gör att du tror att moderater är mer benägna att skattefuska?Är det dina fördomar som kommer fram?

  SvaraRadera
 31. En länk tack?

  Enligt senaste valet så var det borgerliga partier.

  Det ligger moderaternas ideologi närmare, om man tycker skatterna är för höga. Därmed inte sagt att inte många andra också fuskar.

  SvaraRadera
 32. Jerker

  Googla på "Vänserpartister snattar mer",men antagligen kommer du att glida undan genom att kräva att jag länkar,jag hoppas att du läser artikeln och sedan kommenterar den.

  "Enligt senaste valet var det borgerliga partier"

  Och hur har det sett ut i valen innan det?Hur ser det ut bland lågavlönade kvinnor som städar svart?När det gäller ideologi,kan man anta att vänsterpartister oftare fuskar med bidrag med tanke på att de anser att "de rika" ska dela med sig?På vilket sätt ä vänsteranhängare mer solidariska?

  SvaraRadera
 33. Som jag och Lindahl i AB hävdar så beror det antagligen på deras låga inkomst. Även jag har snattat men i gengäld så var jag bara ett barn då, så frågan är kanske vilka av de svarande som varit ärliga nog att erkänna snatterier?

  Vänsterpartister kan också fuska mer för att det finns fler sjukskrivna där än bland moderaterna. Jag är övertygad om att utsatta människor i högre utsträckning söker sig till V än M.

  SvaraRadera