torsdag 10 februari 2011

Sd kör med oärlig retorik

(Tyvärr råkade jag radera den här posten av misstag och hittar den enbart via min egen feed, som jag kopierat texten ifrån, därför är layouten annorlunda jämfört med hur det ser ut i vanliga fall)

Sverigedemokraterna och deras politik och politiker är en ständig källa till förundran och förvåning över hur korttänkt man kan vara och hur fel man kan ha. För någon dag sen gällde det ett byte från dålig till kass, gällande vilken syn man har på rättsamhället för sin egen del.

Förhoppningsvis så kan man glädjas åt en en ny Åsa-Nisse-film, vars upphovsman är en person på samma sida av politiken som det egna partiet, något som kan behövas som tröst och uppbackning när sd sviker väljarna genom att politikerna hoppar av i högre utsträckning än andra partiers politiker.

Vad som egentligen är värre är att deras politik otrygghet. Inte enbart det mest självklara, otrygghet för invandrare, som är en betydligt mer utsatt grupp än många andra.

Vad det gäller sd:s retorik och argumentation så är det vi svenskar som ska vara rädda för invandrare, men i själva verket så är invandrare mer brottsutsatt än vad svenskarna är och det påstådda kriget är som kriminalitet brukar vara - det slår mot redan utsatta grupper.

Inte heller stämmer det att brottsligheten ökar, utan det konstateras igen att den ligger rätt stilla.

Risken med sd, och för den delens medias, retorik är att den driver upp rädslan hos människorna helt i onödan och kontentan blir att människor är rädda för fel saker.

Men visst, vilka tidningar säljer om nyheter om fallolyckor, som är vanliga för äldre? Det är inte lika spännande som överfall och väskryckningar.

Vänsterpartiet försöker dock göra politik av det, bland annat genom att driva på om att ge äldre mer hjälp att inte göra saker som exempelvis en fixar-Malte kan göra.

Våldsbejakande extremism har fler olika ansikten, men idag är det nästan bara en enda typ som når oss via medierna...

Media dn dn dag dag svd svd smp skd 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

11 kommentarer:

 1. Jag ser inte i artikeln om att inflyttade invandrare säger något om att de är rädda för Svenskar. Inget om vad de är rädda för eller vilka. Artikeln går att tolka hur som helst och det vore i ärlighetens intresse också intressant att ta reda på vad de i Sverige redan boende är rädda för!

  SvaraRadera
 2. Spelar det någon större roll om det är svenskar eller andra? Sd driver på att det är svenskarna som ska vara rädda trots att de har mindre anledning att vara det.

  SvaraRadera
 3. "en i själva verket så är invandrare mer brottsutsatt än vad svenskarna är"

  Anledningen att invandrare oftare råkar ut för brott är just för att de bor i områden med fler invandrare.

  Majoriteten av svenskar flyttar ju ut ifrån invandrartäta områden just för otryggheten de kände där. Givetvis så är fler av dem tryggare i nuläget.

  Vill du veta mer om vad som orsakar denna otrygghet kan du läsa "nomad" av Ayaan Hirsi Ali, hon berättar där om hur våld är normen för muslimska samhällen.

  SvaraRadera
 4. Ja, det glöms bort att befolkningen i områden med lägre social status inte bara är överrepresenterade i brottsstatistiken utan även att de laglydiga i dessa områden är mer utsatta för brott..

  Men det känns som att brott inte tas på allvar så länge det är invandrare och underklassen som drabbas så klart - det måste vara medelklassvenskar som drabbas för att vi ska reagera.

  SvaraRadera
 5. Andreas - Läs vad Anonym säger nedan så har du svaret.

  Anonym - Ett bra inlägg men använd ett namn nästa gång är du snäll.

  SvaraRadera
 6. Höj rösten kamrat....

  SvaraRadera
 7. "...sd sviker väljarna genom att politikerna hoppar av i högre utsträckning än andra partiers politiker."

  Det är terrorister som "sviker" SDs politiker i högre utsträckning än andra politiker (försöker man påverka samhället med hot eller våld är man en terrorist). Och polisen sviker SDs politiker i högre utsträckning än andra. Om de skulle rycka ut med 40 man varje gång mörkklädda män rycker i SD-politikers dörrhandtag så skulle de inte få göra annat. Men tydligen är det skillnad på folk och folk, politiker och politiker.

  Vad gäller "oärlig retorik" så är det knappast någon hemlighet att SD riktar sig till både svenskar och invandrare som har tröttnat på den nuvarande invandrings- och integrationspolitiken. Invandrare är som tidigare nämnts mer drabbade eftersom de i högre grad bor bland andra invandrare. Svenskar har ofta bättre möjligheter att bosätta sig långt ifrån mångkulturen.

  Sedan bör det nämnas att även kriminella (svenskar som invandrare) är mer utsatta för brott än andra eftersom de oftare umgås med andra kriminella. Samma person kan alltså vara både kriminell och brottsoffer.

  Lösningen är inte bara en skärpt invandrings- och integrationspolitik utan även ökade polisiära resurser, ökad bevakning av brottsbelastade områden, sänkt straffmyndighetsålder och förstås kraftigt skärpta straff. Dvs åtgärder som socialistiska partier alltid har varit emot.

  SvaraRadera
 8. Jimmy Windeskog10 februari 2011 16:04

  Nu är det väl snarare hoten och det politiska våldet från den antidemokratiska vänstern står för som leder att några tvingas ut från de platser de fått av väljarna. Det politiska våld extremister som du försvarar och hyllar.

  SvaraRadera
 9. Sture - Du får läsa på, vänsterpartierna är inte alltid emot fler poliser. Det är också viktigt att polisen är ute och rör sig när det begås flest brott och inte gör som med rattonykterkontrollerna för några år sen, utför dem för att få bra statistik men vid tillfällen få kör fulla.

  Jimmy - Glöm det. Det är få som redovisar det som anledning.

  SvaraRadera
 10. Jaha och vänstern ljuger på som vanligt. Brottsligheten har visst ökat våldtäktsstatistiken är ingen munter läsning för nån. Den korrelerar skrämmande väl med ökningen av vissa skitkulturer i Sverige.
  Du är osmaklig gå och självdö nånstans eller flytta till nån jävla kommuniststat.

  SvaraRadera
 11. Jaha och länk på det vill du inte ge till skillnad från mig som länkar till nyheten att den inte har ökat. Hänger du inte med alls?

  SvaraRadera