tisdag 8 februari 2011

Det är dags att ge upp

Igår skrev jag om att läget i Egypten kan ha varit en Tillfällig vändning, när militären vände sig mot demonstranterna för första gången under de två veckor långa demonstrationerna.

Hur militären agerar är, sorgligt nog, av största vikt och det återstår att se. Att militären i sig har så stor makt är naturligtvis inte ovanligt i en diktatur, men det gör det hela betydligt mer opålitligt än om de lyder under en makthavare, för vem vet vem som egentligen är mest påverkan inom den egyptiska militären?

Men att Mubarak köper tid tycks däremot vara rätt säkert. Det är ett desperat sätt att försöka hålla kvar vid den makt han uppenbarligen ytterst ogärna vill släppa ifrån sig, men som han gärna  ser att andra släpper, som vid regeringsombildningen för några dagar sen. Det vore bättre att inse att spelet är helt förlorad.

Det enda raka är och förblir en samlingsregering fram tills ett första riktigt val.

Jag noterar f ö att Ärkebiskopen ger svar på tal på den tidigare repliken angående den svenska vapenexporten. Jag skrev om den tidigare i veckan.

Apropå många kommentarer till artiklarna ovan, främst den i Dagen som finns i den sista länken i stycket ovan, så förvånar det mig att så många anser att han bara ska uttala sig om rena trosfrågor. Naturligtvis så ska han säga mycket annat som på minsta lilla sätt är till gagn för mänskligheten, gärna via medierna.

Andra kyrkliga ledare går på medieträning, men där tycks så här långt ingen reagera på att de förväntas syna i medierna...


Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp dag dag dag dag dag dag skd nsk nsk svd svd svd svd svd hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar