måndag 1 februari 2010

Det finns värre saker än siffror...

Nu vet jag inte exakt hur stor roll det spelar egentligen att Reinfeldt inte har koll på siffrorna till hundra procent, även om det knappast är en fördel för hans egen del.

Värre är att man driver en politik mot sjuka som driver dem från deras hem och satt 70 000 i utanförskap och det är naturligtvis oärligt att påstå att man minskat antalet sjuka när det man gjort förändrat reglerna för sjukersättning så det blir mycket svårare att få möjlighet att bli frisk.

Läser man om direktörernas nya superlöner så kan man konstatera en sak: Det finns pengar över till några. Men knappast till de som behöver mer pengar för att klara sig. Det är bara ett skitår kvar med den här regeringen. Sen hoppas jag på ny regering med en human syn på människorna.

Tidigare idag, som berör det här också, skrev jag om Sveket mot våldtäktsofferna och Skatterna och dess konsekvenser.

Mer media svd svd dn sds hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

10 kommentarer:

 1. Ja tillbaka med Sossarna, jag har gått på bidrag halva mitt liv, men nu kan jag inte det nå mer med nuvarande regering. Då kunde jag resa och ha det bra, men nu... Jag tvingas arbeta, 40tim/vecka... men, jag vet att det kommer att bli som förut igen så fort sahlin ger Reinfeldt på truten :)

  SvaraRadera
 2. Nåja, det där vet både du och jag att det inte var sant, jag var arbetslös i många år och hade verkligen inte en chans att resa då.

  SvaraRadera
 3. Jasså? Jag var i thailand 7 veckor och stämplade samtidigt. Tricket är att vara timanställd. Man jobbar bara när man själv vill. Inget jopp på en vecka eller två? Res res!! Inga problem att skicka in korten i efterhand... då iaf.

  SvaraRadera
 4. Eh? Resa och ha det bra när man går på bidrag..? Josefin, hur lyckades du med det?!
  Jag levde på nudlar (och mammas goda mat) när jag var sjukskriven...

  SvaraRadera
 5. Att du väljer att vara olaglig är en annan sak som får stå för dig. Det är knappast tillåtet, oavsett regering, att inte stå till arbetsmarknadens förfogande som arbetslös. Det gjorde i varje fall jag.

  SvaraRadera
 6. Fibrotjej - Jag är inte helt säker på att hon är ärlig.

  SvaraRadera
 7. Nä det lutar åt det. För min personliga erfarenhet är den motsatta...
  Hoppas du får en skön kväll! :)

  SvaraRadera
 8. Sån är även min, men visst det är klart att det finns de som fuskar och åker iväg och det är antar jag lättare att få ekonomi nog att göra det om man jobbar timmar. Det hade inte jag möjligheten att göra som arbetslös. Däremot vikariat på heltid..

  Tack och tack det samma! :)

  SvaraRadera
 9. Arbetslöshet och sjukskrivning är livets krydda. Äntligen får man tillfälle att komma bort från vardagens tråkiga tristess. Har också rest en hel del med arbetslöshetsersättning rakt in på kontot. Jäkligt skönt att komma bort från regn och rusk vintern! Just nu sitter jag dock fast på en skittjänst. Måste se till att få sparken snart så man kan leva igen!

  SvaraRadera
 10. Annars brukar det ju heta från människor på högerkanten med dina åsikter säga att det är omöjligt att få sparken även för de som missköter sig ;)

  SvaraRadera