söndag 31 januari 2010

Olika frågor inför valet

Det är ju ändå skönt att konstatera att klädvalet är en liten fråga inför höstens val, precis som accessoarerna är. Illa vore det annars... Men jag vet ju vilka som ser mest ut som vanligt folk på bilden som illustrerar artikeln ifråga, och nog katten har vi fått nog av slipsprydda män och vill se mer vanligt folk bland de styrande? Jag menar, vem kan lita på konservativa krafter? Ytan är knappast det viktigaste inom politiken, även om det verkar vara en gammal konservativ idé om att den är det och som driver vissa konservativa att äta sinnessjuka 28 ägg i veckan för att hålla sig till lämplig vikt...

Nä jag hoppas istället att det går, både för politikerna, media och väljarna att koncentrera sig på viktiga och reella frågor istället, som exempelvis hemlöshet som jag nyss skrev om så här i kylan.

Men det finns självfallet fler frågor av vikt...

Som alkohol och supandet där WHO verkar i en riktning som svenska politiker, i viss mån både till vänster men främst höger, har övergett. Det finns kritik mot dem, som att vissa länder har problem som är större som TBC och HIV. Men då bör man ju ärligt talat komma ihåg att en del av de sjukdomarna är alkoholrelaterade på ett sätt man inte så lätt tänker på, inte bara så att man tappar omdömet och glömmer att skydda sig vid sex, och att alkoholen ligger till grund för mycket elände utöver det mer direkta som för de med alkoholproblem, som riskerar vara utan bostäder när det är kallt.

En annan sak är ogenomtänkta regler för utbildningar som gör det svårt för människor att studera till exempelvis läkare, när kursnamnet blir viktigare än innehållet. Är inte det viktigare att komma till rätta med i ett land med få läkare, än att tjata oss döva om betyg från förskolan?

Skattesänkningar så att äldreomsorgen går på knäna, och barnlösa blir utan hjälp, och man bevisar att privata lösningar i längden inte är billigare och definitivt inte humanare, utan oroar anhöriga istället, och det när det hela dessutom går med överskott i borgerligt styrda Lund... Istället väljer man att prata "flum" kring nationell värdegrund för vården, då det som saknas är resurser och personal. Precis som med skolan...

Svagt stöd för gräddfiler inom vården går även att knyta till just äldrevården, som jag har svårt att tro att särskilt många tycker att det ska finnas gräddfiler till, vilket det onekligen gör när de skattefinansierade äldrevården bedrivs på det här sättet, men naturligtvis går att komma runt för den som har råd med det.

Jag noterar att Bildt svarar på PP:s kritik av moderaternas frihet på internet, som även jag skrev om för några dagar sen och det är svårt att undra om Bildt verkligen inte tror att vi alla kritiker minns FRA och Ipred-lagarna?

Fp-politikern Hamilton skriver om att kylan avslöjar rödgrön elbluff. Det enda som tycks avslöjat är svagheterna hos kärnkraften, som uppenbarligen har så dåliga förutsättningar för säkerhet så att de behöver  hålla stängda under mycket lång tid, även den kallaste vintern på många år.

Det är ändå skönt som sagt att valfrågorna håller sig till relevanta frågor, men det är lång väg kvar att gå  än, innan vi kan vara säkra på att slippa högerns plågor i fyra år till...

Mer media dn dn dn dn dn dn dn hd ab sds sds sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Ja det är synd att så få får hjälp av vården.

  Speciellt när det är för få utbildingsplatser för läkare och sjuksköterskor. Det saknas tusentals läkare nu samtidigt som tusentals varje år måste ge upp sin dröm om att bli läkare för att det är för få utbildningsplatser.

  Vad händer när läkarna som nu är i 50-års- och 60-årsäldern gå i pension?

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen illa och risken finns att det blir värre. Det behövs verkligen fler läkare i landet.

  SvaraRadera
 3. fasen att ni röda inte låter kritiska kommentarer till era artiklar igenom. Typiskt sosialistiskt att censurera. Pinsamt. Sista gången jag läser denna blog.

  SvaraRadera
 4. Ingen regel utan undantag.. Typiskt högervridna att inte förstå vad censur egentligen är. Det är inte att man inte få komma och säga vad man vill hos vem man vill, om jag inte får komma hem till dig och sprida vad för propaganda jag vill? Testa att googla exempelvis Dick Erixon. Där har vi en högervriden vars blogg som ingen ens kan kommentera hos. Tala om censur...

  SvaraRadera