tisdag 2 februari 2010

Tryggheten framförallt

Egentligen är det förra inläggets nyheter, om svårigheten att vara liberal eller gravid som folkpartist eller möjligen gårdagens Göran Hägglund gör bort sig, de nyheter som borde väcka mest uppmärksamhet då Kd och Fp agerar tvärtemot vad de borde göra enligt sina grunder.

Nu tror jag tyvärr inte att det kommer att bli så, utan det finns en hel del annat i mediebruset som tränger på mer.

Som den om bemanningsbranschen som kan bli en stor valfråga, som jag hoppas S visar sig tuffare i än vad de gjorde under sin senaste regeringsperiod. Men jag tror det kan gå vägen med ny och bättre ledning än man hade då, inte minst vad det gäller partiledaren. Nog ska man väl kunna känna anställningstrygghet så långt det går? Trygghet är viktigt oavsett vilken typ av trygghet det gäller och det är sen länge konstaterat att en stor del av tryggheten ligger i att ha fast inställning och så säker inkomst som det går att få, samt en fungerande sjukvård, även om den är utförd av privata företag. När ska högern och kd inse det? Några verkar inse det ibland, när de vill förhindra att barn vräks, vilket får mig att tänka på bostäder...

Det samma gäller bostäder, som är en stor del i tryggheten. När det under årtionden gått mot färre hyresrätter och mer bostadsrätter så skapas mer otrygghet, då det blir svårare för de som inte har råd att köpa sina bostäder. Något det för övrigt krävs en trygg anställning för att få låna pengar till.

Därför är det skönt att höra att de rödgröna kräver fler hyresrätter.

Sen var det då bara skolan kvar där mobbingen fortfarande är ett problem. Som jag sagt förut så är en av orsakerna färre vuxna människor i skolan. När ska man i skattesänkningsalliansen inse att det behövs mer pengar för trygghet även där?

Med media hd hd sds dag kb dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. När jag läser detta blir jag mörkrädd!

    SvaraRadera
  2. Carls - Det är nästan så att jag vill säga förlåt...

    SvaraRadera