Men som DN skriver så bör det ändå vara så att tryggast vinner:
Alliansens enda riktigt starka kort är den bevisade regeringsdugligheten. När Grekland hotas av kollaps och euron är i gungning påminns svenska väljare om värdet av stabilitet. Statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borghävdar sig båda väl i internationell jämförelse. Därmed blir krisen inte bara en kraft som gynnar regeringen utan också en som förskjuter dess tyngdpunkt mot Moderaterna.Det är naturligtvis olyckligt om saker utanför Sveriges gränser påverkar på ett negativt sätt, men det kan också bli så att det är som citatet ovan säger: Det förskjuter väljarna mot moderaterna. Och vad som händer om ett eller flera borgerliga partier åker ur riksdagen är lätt att räkna ut...
Att det påstås att Väljarna inte tror på det rödgröna samarbetet är naturligtvis inte bra. Men det beror bara på en enda sak: De har inte fått möjligheten att bevisa att de kan.
Självfallet finns det oenighet bland de Rödgröna, men knappast mer än vad som funnits under de senaste fyra åren med alliansen, och oenighet måste finnas för att visa de olika partiernas ståndpunkter.
Men det är klart att när media ställer frågorna så blir svaren där efter. Högermedia är snabba på att berätta om hur journalister är vänstervridna, men "glömmer" att berätta att politiska- och ekonomiska journalister är på den politiska högra sidan, det vill säga de journalister som faktiskt påverkar politiken direkt.
Vilket är tur, för hade det varit samma sak på andra delar av nyhetsredaktionerna så undrar jag om någon hade vågat skriva om farliga ämnen i konserver, för vem vet vilkens aktier det hade kunnat påverka negativt?
Mer media e24 e24 e24 svd svd dag gt dag aob
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar