lördag 15 maj 2010

Undrar vem hon driver med?

Jag noterar att en moderat politiker skriver följande i sitt debattinlägg Politikerna ska inte bestämma hur folk vill bo:

Det krävs kvalificerad majoritet för att ombilda en hyresrätt till en bostadsrätt.Om oppositionen skulle få makten kommer detta försvåras, vilket skulle slå hårt mot människor som vill äga sin bostad. Boende i de mest attraktiva områdena kommer att kunna fortsätta med ombildningen, medan de som bor i förorterna på motsatt sätt får det svårare.Vi moderater välkomnar en utveckling som bygger på valfrihet. Människor ska kunna bo som de själva önskar.
Det är naturligtvis mycket värre att hyresrätter fortsätter att ombildas och fortsätta ge mindre valfrihet för de som vill flytta till en egen lägenhet och ett eget hem, eftersom få unga vuxna har råd med att köpa sin bostad, i synnerhet i ett läge där den moderatstyrda regeringen inte kan ordna fram fler fasta jobb, utan fortsätter köra fast i de tillfälliga anställningarnas rike i ett land där det är det samma som en omöjlighet att få bostadslån.

Moderaternas bostadspolitik är och förblir för de som har råd att köpa sig förbi bostadsbristen.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar