torsdag 13 maj 2010

Vilken vacker saga...

Vilken vacker saga en av landets bästa kulturskribenter målar upp i Aftonbladet över kungahusets fall:

Efteråt var det svårt att avgöra exakt vilken tuva det var som fick sjuglasvagnen att välta.
Kanske var det helt enkelt den stora tröttheten efter bröllopsspektaklet 2010. Eller också var det Silviagate. Efter en hovsam tv-intervju där reportern ställt en inlindad fråga kring den svenska nyfattigdomen hade någon glömt att befria drottningen från mikrofonen. Förvånade undersåtar kunde därför i nyhetssändning efter nyhetssändning höra hennes synnerligen sura majestät anförtro sin presschef att de arbetslösa väl fick äta falukorv om de nu inte hade råd med entrecôte.
Men de flesta bedömare lutar ändå åt att det var Miljöpartiets smått sensationella valframgångar som fick kronan på Carl Gustafs hjässa att till sist bli så lätt att den blåste bort.
Själv får jag skämmas över att jag hade för många rätt hos Aftonbladets kungaquiz... :)

Jag tror, som jag var inne på i Dags för demokrati fullt ut, att det mycket väl kan bli så att man tack vare all uppmärksamhet som media ger åt bröllop, kan bli så trött på det hela att vindarna fortsätter att vända sig ännu mer mot det märkliga systemet med ett kungahus.

Mer media ab nsk skd
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Jag börjar också tro att det faktiskt är bra med all uppmärksamhet kring bröllopet. För ett tag sen stod det t ex i DN om drottningens babbel kring sin nazist-pappa... sånt som väl öht inte skulle ha kommit fram om det inte vore för bröllopet, som gör att alla måste intervjua kungen och drottningen jämt och ständigt.

    SvaraRadera
  2. Det är konstigt att det varit så tyst kring det...

    Hoppas vi har rätt :)

    SvaraRadera