lördag 24 april 2010

Att sila mygg och svälja kameler

Jag läser om hur Heidi Avellan skriver om Samma gamla visa, att vänstern kritiserar att högern är de som äger tidningarna.

Ärligt talat så stöter jag betydligt oftare på påståendet om att journalister är vänstervridna, som undersökningar lär ha visat för ett antal år sen, och att det påverkar vad journalister skriver om.

Att det sen är så att ekonomiska och politiska journalister oftast inte är åt vänsterhållet är det däremot få som vill berätta...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


2 kommentarer:

  1. Jag undrar om det finns nåt rent objektivt sätt att avgöra åt vilket håll tidningarna är vinklade... Problemet är ju att den som är vänstervriden själv lätt ser borgerliga vinklingar överallt, och den som är högervriden själv ser socialistiska vinklingar. "Vinkel" är ju inget som man lätt kan räkna eller mäta, så vete sjutton om det finns ett objektivt svar på frågan åt vilket håll pressen generellt vinklar nyheter...

    SvaraRadera
  2. Du har säkert rätt i att man lättare ser det man är mest kritisk mot. Däremot tror jag att det är svårt att bortse från den politiska färgen på de som skriver om just ekonomi och politik. Att någon som skriver om allmänna nyheter eller sporten är vänstervriden lär knappt märkas.

    SvaraRadera