onsdag 21 april 2010

Klimatsmart!

En liten notis med rubriken Klimatsmart i Helsingborgs Dagblad, som jag tror att få läst, slår någonstans huvudet på spiken när de säger

Företag som hur ut mötesrum för videokonferenser berättar att de har fullt upp att göra från tidig morgon till midnatt i flygtrasslets spår. Kanske kommer många nu att skaffa sig nya vanor. Videomöten är klimatsmarta. De sparar också tid och pengar, men för flygbranschen kostar det.
Bättre än så kan det inte sägas. Frågan är varför man inte kan ha färre flygbolag och färre anställda inom den branschen till förmån för fler inom de branscher som möjliggör videokonferenser, som sparar både tid och miljö?

Jag förstår mycket väl att man många gånger måste träffas. Men helt ärligt så är jag övertygad om att det många gånger finns mycket tid och pengar att spara på att låta bli att träffas rent fysiskt, och bara föra diskussionen via en tv-skärm och högtalare.

Synd bara att det måste till en mindre naturkatastrof för att åtminstone en tidnings ledarsida ska uppfatta möjligheten...

Mer media gp ab ab ab ab  svd svd svd svd hd dn dn dn dn dn dn dn dn sds dag smp smp nsk exp exp exp skd skd skd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar