måndag 19 april 2010

Ta avstånd från rasismen

Politik från igår var jag inne på bland annat opinionssiffror, som flera tidningar skriver om idag, och om hur det kan bli spännande med tanke på hur jämnt det kan bli, med tanke på den knappa ledningen de rödgröna är i, vilket jag tror till stor del kan tillskrivas det nyspråk som moderaterna lagt till sig med. Vilket jag tror alla, utom möjligen HD:s ledare tycker, som hävdar att det är utan nerv så här långt...

Jag är mer inne på NSk:s ledare som kallar den för thriller, i synnerhet när risken just nu verkar stor för att Sd får en vågmästarroll.

Apropå Sd och rasism så skriver i dag liberala ungdomsförbundet och Ungdom mot rasism en bra debattartikel i GP, Vi måste stå enade mot rasismens hetsjakter:


Förra söndagen samlades över 400 personer i en manifestation mot rasism och för religionsfrihet, manifestationen genomfördes också med bakgrund av den våldsamma konflikten som skulle kunna tänkas uppstå vid det planerade moskébygget på Hisingen. Detta var den hittills största manifestationen mot rasism som arrangerats i Göteborg i år.
På andra sidan, under parollen Förstör ni vår park, förstör vi er framtid, samlades olika mer eller mindre nazistiska och rasistiska grupper för att demonstrera mot byggandet av en moské – i ett land där religionsfriheten är grundlagsskyddad.
Oavsett hur man står i frågan om byggandet av religiösa byggnader, är det en demokratisk princip att om det är tillåtet att bygga kyrkor och synagogor, skall det även vara tillåtet att bygga moskéer. Den frågan vi ställde oss var, är det religion i allmänhet de ställer sig emot, eller är det specifikt islam? Hade de demonstrerat om det varit en kyrka som skulle byggas?
Det är anmärkningsvärt att man inom Sd driver samma politik som går emot det demokratiska i att ha religionsfrihet och att få bygga de kyrkobyggnader man vill ha och anser sig behöva, under förutsättning att det följer alla andra regler för byggnader i Sverige, vilket gör att de ligger nära de nazister som kommer att delta i valet i några av kommunerna i landet.

Varför inte läsa någon av de två reportageböcker som Expressen skriver om för att få en vettigare syn på verkligheten?

Mer media hd exp nsk sds skd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar