söndag 18 april 2010

Politik

Moderaterna känns lite skärrade just, som jag delvis var inne på igår, men få tycks vara så instabila som Ulf Adelsohn som inte tycks kunna hantera anklagelserna om fusk inom moderaterna. Jag är tveksam till om det kommer att påverka förtroendet för moderaterna på samma sätt som det gjort med S...

Frågan är hur han och de andra moderaterna klarar att det blivit jämnare igen? Det borde ge lite hopp för deras del, trots att de glömt sina kärnväljare.

Stabilt läge i politiken är orden som bäst förklarar opinionsläget, även om Aftonbladet försöker sälja via rubriker om att Sd har en vågmästarroll.

Nu önskar jag inte att de får det eller att de ens kommer in i riksdagen, och som jag var inne på tidigare så är jag övertygad om att de får max en mandatperiod och att de sen försvinner på grund av besvikna väljare och interna problem.

Att Sd:s väljare i huvudsak är lågutbildade män är ingen hemlighet och inte heller att kvinnor är klokare än så som väljer rödgrönt.

Nu är självfallet inte alla kvinnor kloka. Ett tydligt exempel är biståndsministern som hävdar att hon kommer att fortsätta reformera biståndet. Reformation är inte bra per definition och en biståndspengar till militära ändamål är något hon naturligtvis inte alls nämner något om i dagens dn-debattartikel, trots att hon föreslagit det tidigare.

Det känns lika ologiskt som det inhumana gnället som kommer från DN-debatt i Uförsäkrade - Varning för ältarföreningar:

Sorgligt är också hur så många med själslig eller kroppslig smärta tycks så upptagna med att kämpa för rätten att vara sjukskriven i stället för att intressera sig för hur de kan bli friskare. Någon berättade att det största hindret för att komma tillbaka i arbete inte är sjukdom – det är bitterhet.
Problemet är snarare att det finns för lite möjligheter till rehabiliteringar för att bli frisk och det finns ett antal exempel på hur folk fått gå ifrån fungerande rehabiliteringar till Arbetsförmedlingen framför att få en chans att bli friska. Frågan är hur man ska kunna bli frisk hos AF?

Dessutom inställer sig genast frågan om vem som ältar? Sjuka som vill bli friska, vilket låter som något många som är sjuka gör, vilket knappast kan ses som konstigt. Frågan är bara varför Hanne Kjöller ältar själv, hon som ändå tycks vara frisk?

Mer media gp gp dn dn hd hd sds skd dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar