måndag 19 april 2010

Hört talas om empati?

Lite ovanligt med positiva nyheter redan i rubrikerna, inst minst på Aftonbladet, i form av Falliansen, när man konstaterar att det bara är en av tre som tror på att alliansen vinner valet.

Även om det kan låta lite konstigt så är det rent mänskligt och psykologiskt ofta så att något som har framgång ofta drar fler anhängare till sig (oavsett om det gäller politik eller annat). Kort sagt, vem vill tillhöra losergänget?

Det kan förhoppningsvis göra att det dras lite fler människor till de rödgröna...

I varje fall så tycks inte alla ledarsidor, som bland annat Expressen som pratar om ratad allians, förstått varför kvinnor inte vill rösta på högern.

Under denna regering har skatterna sänkts så kraftigt att ett vårdbiträde har fått en hel månadslön extra om året. Inga låglönesatsningar i mannaminne har åstadkommit något liknande på samma tid. Visst, män har som grupp fått ännu mer kvar i plånboken i kronor och ören räknat. Men vad spelar det för roll? Få saker är viktigare för kvinnors makt över sina egna liv än en lön att leva på.
Jag betvivlar inte alls att kvinnor tycker det är viktigt med mer pengar i plånboken.

Men det är också kvinnor som är sjukskrivna oftare och det är de som har mer jobb inom kommunala- eller landstingsstyrda verksamheter.

Det gör att de i mycket högre grad än män ser vad neddragningarna, som finansierar deras arbetsplatser, får för effekter och jag är övertygad om att den som frågar om vilket som är viktigast av hög lön eller en fungerande arbetsplats med tillräckligt med resurser i väldigt hög utsträckning får till svar att lönen kommer i andra hand.

Säkert spelar även tryggheten för anställningen stor roll, men med tanke på hur vanligt det blivit med bemanningsföretag så tar även det bort en del av tryggheten, och partierna till vänster är mer kritiska mot bemanningsföretagen än vad högern är.

Så det hela ter sig mer logiskt och oavsett om det gäller alkohol, våld eller politik så har många män mycket kvar att lära av de flesta kvinnorna, för att generalisera lite.

Varför inte bara benämna det som empati?

Mer media ab svd dag ab svd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!



2 kommentarer:

  1. Å andra sidan så leder en högre lön till att man lättare kan ta hand om sig, vilket borde innebära att man med mer pengar har lättare att hålla en god hälsa. Sen vet inte jag om majoriteten av sjukskrivningar och hemmavarande beror strikt på förhållanden på kvinnornas arbetsplatser.

    SvaraRadera
  2. Sant men det påverkar likväl inte situationen på sin arbetsplats till det bättre när man jobbar inom skattefinansierad verksamhet.

    SvaraRadera