torsdag 1 april 2010

Spelar det så stor roll egentligen?

Att Reinfeldts förtroende är överlägset har vi läst ett antal gånger det senaste året, men det vore dags att fråga sig hur stor roll det spelar egentligen när de rödgröna fortfarande är störst?

Det går att konstatera att Reinfeldts regering varit inblandad i flera impopulära saker, som i någon mån tycks rinna av honom som vatten på en gås, som exempelvis Ipred-lagen, som visar sig vara en tandlös lag med bara tre fall som inte går att tillämpa särskilt väl, men som ändå stjäl resurser från kriminalitet som vore bra mycket viktigare att lösa, än medieföretagens oförmåga att ge produkter som folk efterfrågar till priser som människor vill betala.

Ett sätt, som förvånansvärt nog en av de skribenter jag tycker sämst om av alla, nämligen SvD:s Gudmundsson, som har visat sig fungerat förr och som jag nämnt tidigare är  att se till att polisen är där brotten begås,  och vilket inte sägs i hans artikel även på de tidpunkter som brottsligheten är som störst.

Det är ofta man hör att människor vill se fler poliser på gatorna för att känna sig trygga. Men det är en dålig taktik eftersom kriminaliteten finns i högst grad vid den tidpunkt som de flesta människor inte är ute på gator och torg, utan snarast ligger och sover. Att sen Hägglund inte förstår det är inget som förvånar mig...

Samtidigt så väljer man att dra ner på resurser till de som är sjuka och behöver vård mer än vad de behöver en försäkringskassa som inte ens drar sig för att fuska för att få fram de resultat allianspolitikerna vill ha och de misslyckas med att ge ungdomar arbete i högre grad, även enligt borgerliga bedömare.

Mer media svd svd svd hd hd smp kb nsk nsk sds skd skd ab ab dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Det är väl ganska allvarligt att Sveriges befolkning till majoriteten saknar förtroende för den som kan komma att leda landet. Mona hör hemma bakom kassan på Hemköp, det fattar de flesta. Allra sämst är fortroendet för Mona som representant för utrikespolitiken och i händelse av kris, de tillfällen en god ledare verkligen behövs.

  Kalle Kula

  SvaraRadera
 2. Om det vore så viktigt så vore sossarna knappast ett större parti än M.

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att du får fel; När nästa nationella katastrof inträffar eller möten för G8,20 etc så är det en fördel med en ledare som folket har4 förtroende för. Har svårt att se att det inte skulle spela någon roll när det gäller...

  Kalle Kula

  SvaraRadera
 4. Att döma av resultatet från eu-ordförandeskapet så tycks folket ha förtroende för en ledare som inte är så bra på att leda. Fast det har det inte skrivits om så många gånger i svensk media...

  SvaraRadera
 5. Det kanske beror på att det är för få som delar den åsikten...


  Kalle Kula

  SvaraRadera
 6. Snarast att det är få som är medvetna om det eftersom det skrivs så lite om eu-politik trots att mer och mer bestäms från eu-håll.

  SvaraRadera