lördag 3 april 2010

Månglarna

När man läser om hur Jesus återuppstår dag efter dag i amerikanska Orlando så finns det ett självklart citat från bibeln som kommer upp i huvudet...
Jesus kom in på tempelplatsen och drev ut alla som sålde och köpte där. Han slog omkull borden för dem som växlade pengar och bänkarna för dem som sålde duvor och sade till dem: ”Det är skrivet: Mitt hus skall kallas ett bönens hus. Men ni har gjort det till ett rövarnäste.” (Matt 21:12-13)
Någonstans så tycks det gå att tjäna pengar på allt, trots att det lär vara lättare för kameler att ta sig igenom nålsögon än för en rik att ta sig in i himmelriket...

Även om det i detta fallet är som de exempel smålandspostens ledarsida berättar om idag, att det någonstans i bakgrunden finns en vettig verksamhet, så måste det självfallet kritiseras när något går emot huvudsyftet.

Jämför exempelvis med kritiken mot påven. Ska man låta bli att kritisera den urusla hanteringen av de övergrepp som begåtts av katolska kyrkans företrädare för att det finns katolska representanter som gjort gott också?

Eller ska man låta bli att kritisera Röda Korset, som också gjort mycket gott genom åren, när uppför sig på ett etiskt tveksamt sätt när det tycks som om det krävs en väldigt liten arbetsinsats i förhållande till lönen?

Den enda gången det tycks råda konsensus kring tystnaden är när den svenska regeringen kallar diktaturer för vänner, som jag skrev om för några dagar sen...

Jag har svårt att se att man inte ska höja rösten för att protestera, även om det är mot aldrig så god människor eller organisationer.

Mer media svd svd svd svd svd svd dn dn dn dag dag sds hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Slut med halvkvädenhet! Här krävs full sanering oavsett kostnad. Tills så har skett framstår katolska kyrkan från grund till tinne som ett fuskbygge.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 2. Peter Ingestad har väl knappast någon kunskap om allt det som gjorts kring detta i Katolska kyrkan? Men det är ju lättare att uttala sig om det man inte vet något om.

  Minns ni för övrigt hur det lät för en femton år sedan? Då var alla manliga förskollärare (nästan) pedofiler. Det var en ren hysteri. Ha det i åtanke nu.

  FredrikN

  SvaraRadera