fredag 2 april 2010

Sd-politiker ville vara med socialistisk organisation

Jag läser om en sverigedemokrat som är med transportarbetarförbundet som inte tycks vara medveten om vad för organisation han är medlem i.

Jag var medlem i Transport själv för ett antal år sen, men aldrig fackligt aktiv utöver under en strejkdemonstration, eftersom jag körde taxi ett antal år under 90-talet. 

Utöver det så har jag varit med ett par tre andra fackförbund, beroende på vad för jobb jag har haft och nu är jag medlem och aktiv i Kommunalarbetarförbundet.

Jag har aldrig varit med en så tydligt vänsterpolitiskt förbund som Transportarbetarförbundet är och de är fortfarande tydliga på sin hemsida om vilken deras politiska hemvist är, och jag upplevde dem och deras tidning som om de står till vänster om S.

Frågan är hur mycket man kan stoppa huvudet i sanden som sverigedemokrat för att slippa inse att man inte ens för egen del borde känna sig hemma så långt till vänster?

Transportarbetarförbundets representant förklarar vad var och en borde förstått själv, att det är omöjligt att var medlem i en förening där man själv inte uppfyller kraven för att vara med i föreningen:

- Man kan inte verka för internationell solidaritet och vara främlingsfientlig samtidigt. Därför kan inte aktiva medlemmar i SD samtidigt vara medlemmar i Transportarbetarförbundet, säger han.
I Transports senaste uttalande står bland annat, att beslutet bygger på en tolkning av paragraf två i förbundsstadgan, att "förbundets uppgift är att verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati".
Citat ur uttalandet:
Transports styrelse menar, att de rasistiska och främlingsfientliga dragen i Sverigedemokraternas politik är så starka att de inte är förenliga med stadgarnas mål.
Transport utesluter ingen på grund av vad de tänker eller på grund av medlemskap i parti. 
Det är märkligt att man som medlem i en organisation inte tycks läsa vad organisationens uppgift är, att bland annat verka för en samhällsutveckling av bland annat socialistiskt snitt i någon form. (Finns även med på LO:s hemsida)

Det blir lite som att någon som gärna och ofta dricker alkohol skulle välja att bli medlem i IOGT-NTO eller som att jag skulle bli medlem i sverigedemokraterna.

Men med tanke på hur Sd:s partiledare gnäller över vad han försöker påstå är bristande uppmärksamhet från media så är jag inte förvånad över hur deras medlemmar på lägre nivå reagerar. Det märkliga är att med tanke på att Sd inte varit representerade i riksdagen är hur mycket media de har fått, inte minst av Aftonbladet under förra året. Så mycket uppmärksamhet har mig veterligen inget annat parti någonsin fått i Sverige, möjligen med undantaget NyD i början på 90-talet.

Men det är uppenbart att oavsett om man är på kommunal- eller toppnivå inom det partiet så tycks det viktigaste vara att förstärka myten om martyrskap och hur synd det är om de stackars sverigedemokraterna...

Det är skönt att det fortfarande finns de som i motvind kämpar för de asylsökandes rättigheter, trots motstånd! Men med tanke på utvecklingen i Europa så måste vi på den goda sidan fortsätta att svara emot när de med högerextrema åsikter lyfter fram sina lögner, även in i vanliga medier.

PS: Lagom tills jag ska posta inlägget så hittar jag fler sd-anhängare som inte förstår hur demokrati fungerar, i inlägget Transport är som facket är mest. Oavsett vad man tror och tycker så är de stadgar som de olika fackförbunden har demokratiskt genomröstade enligt alla konstens regler.

Läs mer på sverigedemokraterna.de och även på Sunnebloggen om kritiken mot Sd.

Mer media smp dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. En fackförening ska verka utefter medlemmarnas behov, inte efter en politisk agenda. Hade de gjort det, hade det inte funnits så mycket bekymmer med facken, men eftersom de gärna, framför allt LO-anslutna fack, sitter i knäna på sossarna, blir det omöjligt att vara med i dessa om man har en annan politisk uppfattning än sossarna.

    Håkan Flick.

    SvaraRadera
  2. Håkan - Vilket de gör om den agerar efter de regler medlemmarna röstat fram.

    SvaraRadera