lördag 3 april 2010

Vad var det vi sa?

Precis som många av oss på vänsterkanten sagt tidigare så går det inte att argumentera mot det faktum att klyftorna ökar bland pensionärerna, trots att högerpartierna försöker få det att låta som att pensionärerna som grupp får det bättre. Det är knappast rättvist att några får det betydligt sämre än andra.

Som vanligt är det naturligtvis kvinnorna som får det sämre och anledningen är självklar: De har varit hemma med barn och därför fått mindre i inkomst, vilket självfallet är något som borde kompenseras eftersom det knappast går att bestraffa de som varit hemma med barn, som i förlängningen är förutsättningen för att alls kunna driva samhället vidare.

Ojämlikheten finns med andra ord fortfarande kvar på flera plan och inte bara när det gäller bolagsstyrelserna, som är betydligt mer aktuella i debatten än vad något som drabbar många fler kvinnor.

Läs även den tänkvärda Makt och moral drar inte jämnt

Mer media hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Det kanske är helt korrekt. Men artikeln är ju inte seriös. Snack med ett par gamla damer. Vad tror du de kommer fram till? 0avsett hur det är.

  Det som framför allt har drabbat kvinnorna är att Sossarna (troligen med hjälp av V) fick igenom att det är livsinkomsten som skall räknas och inte de 5 bästa åren. Min fru var hemmafru och har förlorat massvis på denna omformulering.

  Så det är ett rött beslut som varit det största dråpslaget mot kvinnorna någonsin när det gäller pension.

  Ingen aning vad de blå tyckte i frågan dock. Kanske samma skrot och korn.

  SvaraRadera
 2. Den omformuleringen är olycklig men det har knappast blivit bättre nu och jag hoppas verkligen på en omvändelse av de rödgröna!

  Jag kan minnas fel men jag har för mig att det var en del av ett större paket som många partier ställde sig bakom för att få ordning på finanserna.

  SvaraRadera