fredag 2 april 2010

Mångfalden i styrelsen bra för lönsamheten

Vad jag tror många är medvetna om så är det bra med mångfald på företag vad det gäller de anställda och skapar ett bättre klimat. Det är lättare få bättre stämning om man blandar ålder, kön och etnicitet så mycket det går.

Ett företag som insett det är Xerox som skriver följande på sin  hemsida:

Vår inställning till en blandad arbetsstyrka har bäst uttryckts av Xerox ordförande och styrelseordförande Anne M. Mulcahy: 

"Jag är övertygad om att mångfald är en nyckel till framgång. Erfarenheter vittnar om att företagen med den största mångfalden – företag som styrs med fantasi och som omfattar människor i alla åldrar, från olika länder och med olika bakgrund – är de mest framgångsrika i längden.På något sätt leder mångfald till skapande kraft. Kanske beror det på att människor med olika bakgrund utmanar varandras förutfattade meningar. Detta befriar alla från konventioner och ortodoxt tänkande." 

"Xerox initiativ när det gäller mångfald har nu pågått i flera år och har vunnit många utmärkelser i olika delar av världen. Xerox innovativa metoder har ofta använts som benchmarks av andra organisationer."
Det fetmarkerade i citatet är mitt och naturligtvis bör det samma gälla även när vi kommer till mångfald i styrelserna och ibland tycks det snarare vara frågeställningarna det är fel på än något annat, som redan de riskerar att fastna i frågeställarnas förutfattade meningar.

Mer media dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Haha, jag har faktiskt hört nästan alla banden du räknar upp. När jag var i tonåren (född 77) så hade många av dom nån sorts renässans. Min lillasysters musiklärare hade f ö varit med i både Rövsvett och Räserbajs.

    Tror nog att det liksom var hela TONEN i artikeln som gjorde att den kändes som en parodi... att jag började tänka "nä, det här kan ju inte vara på allvar". Men tji fick jag!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att hon haft ngn av de killarna som lärare :) Och jag förstår dig ärligt talat att du inte riktigt trodde på det!

    SvaraRadera