lördag 3 april 2010

Så sant som det var sagt...

Sverige måste återta sin roll som biståndsnation skriver Carl Tham och Bo Göransson, från Sida.

Bortsett från att det naturligtvis är svårt när EU förväntas att tala och agera med en gemensam röst, så är det självfallet bättre att försöka agera på ett tidigt stadie i länder där det är eller riskerar bli problem och man måste självfallet inkludera människorna det gäller och efter de förutsättningar som finns där de bor.

Men med en minister som tycker det är okej att använda biståndspengar till att finansiera militära operationer så kommer det aldrig att bli en bra biståndspolitik...

Mer media dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

5 kommentarer:

 1. Sida är inget annat än institionaliserad imperialism och i detta fall ideologisk färgad imperialism. Kom ihåg att alla ideologier är uppfunna i Europa och ska vi verkligen exportera dessa till fjärran länder som Sida har gjort under åren?

  Det alla människor behöver är utbildning, utbildning och mer utbildning inget annat.

  SvaraRadera
 2. Nils - Naturligtvis går det att ge bistånd utan att nödvändigtvis låta dem leva sitt eget typ av liv. Många grundläggande saker, som vatten, skolor och sjukvård behöver alla.

  SvaraRadera
 3. Hoppas du gjorde en tankegroda där.
  "Naturligtvis går det att ge bistånd utan att nödvändigtvis låta dem leva sitt eget typ av liv."
  Det är ju just det som är problemet med Sida. Dom tillåter inte andra att leva sitt eget liv. Inte har dom någon pejl på uppföljning av sina projekt heller.

  SvaraRadera
 4. Att alla projekt genom tiderna inte har varit bra instämmer jag i men att det skulle vara så generellt sett tycker jag inte stämmer.

  SvaraRadera