fredag 2 april 2010

Inget hopp om mänskligheten

Jag skrev nyss om Hopp om mänskligheten när jag för ovanlighetens skull lyckas hitta något som påminner om positiva nyheter.

Men det är egentligen som vanligt svårt att hitta den typen av nyheter och bra mycket lättare att hitta saker som tyder på raka motsatsen, att hoppet är litet, för att inte säga nästan dött.

Jag tillhör dem som var glad åt Obamas presidentskap, antagligen längre än vad många andra på vänsterkanten var.

Men nu börjar det bli svårt att hålla skenet uppe när det visar sig att han vill upprusta istället för nedrusta som han lovade innan valet.

Det finns många diskussioner om våld, krig och terrorism bland bloggar och i övrigt världen. Men det sannolikt största hotet, existensen av kärnvapen, är det oerhört tyst med och Sverige är definitivt inte längre bland de drivande i den här typen av frågor, som man var förut.

Just vad det gäller USA så förvånar mig den fortsatta taktiken då man aldrig behövt använda den delen av sitt försvar, utan det stora hotet istället varit terrorism, både inhemsk och internationell. Frågan är hur man ska kunna försvara sig för den typen av angrepp med stora bomber som kräver traditionellt krig i högre utsträckning?

USA om något land, som både har så stora ojämnheter i vilka som har eller inte har borde snarare satsa på sina faktiska inhemska problem, i  högre utsträckning nu när man är på väg mot allmän sjukförsäkring.

Mer media ab ab ab ab ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar