lördag 3 april 2010

Måste det vara en motsägelse?

I grund och botten så är jag positiv till arbetstidsförkortning, men får villigt erkänna att jag inte är tillräckligt insatt för att veta om det faktiskt skapas fler jobb som Schlyter och Schyman påstår i Kortare arbetstid ett logiskt steg.

Men däremot inser jag att det vore värt att pröva och definitivt inte går emot, även om Tomas Tobé i dagens SvD i Sverige har inte råd att tulla på arbetslinjen inte håller med, moderaternas arbetslinje. Att vi som befolkning behöver jobba mer kanske stämmer, men vad säger att inte fler kan göra den ökningen istället för att låta oss som redan har jobb jobba ännu mer?

De utan jobb behöver också finansieras för att klara sig och med kortare arbetstid så kan, som Tobé efterfrågar, både hälsovård och barnverksamhet få minskade kostnader då det blir mer tid över till fritid för de med jobb. Vi borde alla koncentrera oss på det som gör oss friska och håller oss friska, istället för på det som gör oss sjuka.

En fråga som definitivt kunnat få påverka alla mätningar inför valet och som känns som en fråga som de Rödgröna glömt bort att driva.

Mer media kb

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Kortare arbetstid har redan prövats och är igång inom flera mansdominerade branscher. Med goda resultat. Vi arbetar som effektivast i ca 6 timmar.

    SvaraRadera
  2. Det förvånar mig inte. Jag har dessutom för mig att medelarbetstiden är ca 38 timmar per vecka för de som är heltidsanställda, men att det överlag handlar om de med bättre jobb än vi vanliga arbetare.

    SvaraRadera