torsdag 10 juni 2010

Ett litet fall framåt

Ett litet fall framåt är det i varje fall när man lovar att skylta tydligt i motionsspåren så att ingen kan missförstå att det är kopplingstvång i motionsspåren.

Däremot undrar jag om det stämmer att kultur- och fritidsnämnden var för det generella förslaget om kopplingstvång? Så har inte jag fattat det efter att ha läst den här gamla artikeln: Hundarna får springa vidare i skogen.

En historia som visar vikten av att ha ordentliga skyltar som inte går att ta bort var mina föräldrar, som använder motionsspåret i klöxhult varje dag, ibland flera gånger varje dag, med om för ett litet tag sen.

När de var ute och gick där så kom det en medelålders kvinna, med kopplad hund, och plockade ner en av de uppsatta kopierade lappar som talar om att där råder kopplingstvång.

Pappa gick ifatt henne och frågade varför och fick till svar att hon tyckte det hetsades för mycket mot hundägarna...

Frågan är hur den typen av hundägare ska förvänta sig få någon respekt och förståelse tillbaka, när de bär sig åt med rent sabotage.
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

5 kommentarer:

 1. Nej, det är ju idiotiskt beteende. Jag tror man tjänar mest i längden på att vara normalt hänsynsfull som hundägare, varken hänsynslös eller löjligt hänsynsfull. Med "löjligt hänsynsfull" menar jag hundägare som inte ens vill ta med hunden på ställen som har HUND TILLÅTET, för att det är synd om allergiker, och som faktiskt tar åt sej om nån hund-hatare kommer och klagar på dom fast dom inte gjort nåt fel öht - såna saker.

  SvaraRadera
 2. Jag är inte lätt att göra förvånad men där blev jag verkligen det. Hade det varit en tonåring så hade det varit en annan sak.

  Vilket gör att jag antagligen är fördomsfull åt något håll :)

  SvaraRadera
 3. Jo när jag är i diskussion på mitt brukshundsforum om hur man ska bete sej för att vara en hänsynsfull hundägare, då dyker det alltid upp vissa personer som är just "löjligt hänsynsfulla" enligt beskrivningen ovan.
  Jag och många med mej har råkat ut för att folk t ex säger "varför ha hundar här, tänk på allergikerna" när man sitter i HUND-AVDELNINGEN på pendeltåget, eller som klagar på att man har för långt koppel (då pratar vi inte flexi, utan ett koppel som är 170 cm långt) på sin kopplade hund, och massa andra konstigheter. Men inte sjutton bryr jag mej om såna människor. Jag tror att försöker man anpassa sej även efter såna typer så kommer dom bara att bli dummare och dummare.

  SvaraRadera
 4. Självfallet ska man inte vara för hänsynsfull heller. Man måste ju ta hänsyn till varandra från båda sidor.

  Ett motionsspår utanför Lund som jag använde mig av under ett antal år hade ett särskilt hundspår där det var okej att ha hunden lös. Det vore fånigt av mig att springa där när jag inte tycker om okopplade hundar när jag springer.

  SvaraRadera
 5. Exakt! Sunt förnuft och folkvett från båda håll. Att det ska vara så svårt att inse ibland...

  SvaraRadera