tisdag 8 juni 2010

Rätt tyst i media

Jag berömde utrikesminister Carl Bildt så sent som igår.

Men det finns all anledning att förundras över hur tyst det är i media om att företaget Bildt var en aktiv styrelsemedlem i, även under tiden som minister, nu igen anklagas för krigsbrott  och för att ha stött brott mot mänskligheten.

De enda jag hittar nu på morgonen som skriver om det är Sydsvenskan.

Naturligtvis borde det ha varit en toppnyhet hos alla medier nu på morgonen, för det är  oerhört märkligt med en minister som försöker verka för fred i världen, när han tidigare tycks ha blundat för ökade oroligheter...

Uppdaterat Precis när jag ska skicka det här så skriver åtminstone Aftonbladet om det, även om de, trots sin socialdemokratiska koppling, inte nämner Bildts relation till företaget...

Uppdaterat 2 Nu i eftermiddag/kväll så skriver även svenskan om det, tack vare att en socialdemokrat beskriver Bildt som nedkletad av olja och kräver en utredning av företagets agerande. Äntligen rör det på sig!

Även Sydsvenskans ledarsida skriver nu om problemet. Men nämner Carl Bildt gör det däremot inte...

Mer media dag
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Lite långsökt att anklaga Bildt för krigsbrott. Bara för ett företag är i ett visst land gör de sig knappast alla inblandade sig skyldiga till krigsbrott.

    SvaraRadera
  2. Det är möjligt att jag var otydlig men Bildt personligen anklagar jag inte för krigsbrott, däremot företaget han var med i styrelsen hos.

    SvaraRadera