onsdag 9 juni 2010

Lite märkligt..

Jag försöker samla tankarna lite när jag läst igenom de senaste politiska nyheterna i media och så slår mig plötsligt en sak.


Det tycks gå sämre för de partier, som de Rödgröna nu senast, som faktiskt talar om vad de vill ha för politik.


När kommer det en gemensam politik från alliansens sida som visar vad de vill? Är det så, som sägs bland annat i Konkreta löften - Inget för väljarna, att alliansens tystnad är vad som lyfter dem i första hand?


Jag lever inte i tron att de rödgröna partierna inte i viss mån, på riksdagsnivå då, är toppstyrda (lokalt är det inte så). 


Men att det var så illa hos alliansen så att partiledarna och Anders Borg måste godkänna allt som ska saluföras som borgerliga vallöften gör partiet extremt toppstyrt. Dessutom borde det göra partiet väldigt långsamt att styra mot någon form av politik överhuvudtaget.


Ytterligare en mätning visar att moderaterna är största partiet fortfarande och att kd åker ut, vilket de förtjänar mer än väl med så fantastiskt urusla riksdagsledamöter.Jag tycker fortsatt det är mycket märkligt att medkänslan är så låg hos folk att de väljer partier som allianspartierna och sd.

Det räcker att läsa om hur försäkringskassans hårdare regler, som är genomförda tack vare regeringens politik, gör så att dödssjuk i svininfluensa som precis förlorat sin nyfödda bebis förväntas vara på arbetsförmedlingen, trots att hon knappast är i skick för det ännu.

Att dessutom dumpa ut postutdelningen på marknaden känns inte riktigt lika rått och elakt.

Men frågan är vem som på allvar tror att marknaden kan hantera det hela? Vem kan få ekonomi i att köra ut post i den riktiga glesbygden?

Mer media ab dag exp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. När man läser rubrikerna och artiklar, som ju är formulerade/vinklade för att tilltala känslor, så får man intrycket att staten vill införa det viktorianska storbritannien igen.

  Men är det inte så att försäkringskassan fått direktiv om att inte längre per automatik betala ut pengar så länge som personen i fråga själv vill det utan dokumentation?

  Tänker på uttalandet från försäkringskassan:

  "– Vi har informerat den här kvinnan om vilket beslut vi kommer att fatta utifrån den kunskap vi har nu. Men beslutet är inte taget än. Hon har möjlighet att komma in med ett förnyat underlag, säger Svante Borg, försäkringsdirektör på Försäkringskassan."

  Sålunda finns det ju ingenting som säger att hon ska hamna på bar backe (så som artikeln antyder)

  Det kan tyckas omänskligt och utan medkänsla. Men tyvärr har vi inte ekonomi att lita på att 100% av medborgarna själva kan avgöra när det allmänna ska sluta ge dem pengar.

  SvaraRadera
 2. Anledning varför folk inte röstar på det rödgröna blocket är att de inte tror på det rödgröna blockets politik. Om du inte går på bidrag, får du faktiskt mindre i plånboken med deras politik. Och inte alla möjliga röda väljare går på bidrag. Jag har socialdemokratiska vänner som faktiskt börjar ifrågasätta partiet under Monas ledning.

  SvaraRadera
 3. HD - Alla kan drabbas av sjukdom och arbetslöshet och hur bra fungerar ens liv då med allianspolitiken?

  SvaraRadera
 4. Varg i Veum - Jag tycker det är de behandlande läkarna och inte någon annan, varken politiker eller försäkringskassan, som ska avgöra när någon är frisk. De är de enda som har kompetensen att göra det.

  SvaraRadera