måndag 7 juni 2010

Vad har de att frukta?

Jag konstaterade igår i Inte bara en förlust att Israel inte ville ha internationella utredare av händelserna med Ship to Gaza-skeppen och vad som egentligen hände där. Det är svårt att ta det på annat sätt än att de har något att frukta. Vem annars har något emot det?

De nya bildbevisen, som enligt nyheterna på SR var från turkisk media, var raderade av israelisk militär först, men återskapade i Turkiet och vidare ut till världspressen.

Hade det varit, som militären nu påstår, att de visar att israelerna blir misshandlade så hade de naturligtvis varit snabba på att köra ut bilderna till världspressen, istället för att låta dem komma ut via vad som snarast är att beteckna som fiendens sida.

Jag skrev som sagt tidigare om att det inte bara var en förlust. Men att få med Iran också kan vara något som kan stjälpa mer än hjälpa, så jag hoppas de stannar borta, för stödet för Iran i sig är litet.

Jag har svårt att se att de skulle tas emot bättre än Ship to Gaza. Vore det lite mer krut i Röda Korset så hade de agerat tydligt genom att skicka hjälpsändningar till Gazaområdet, som definitivt behöver hjälpen!

I övrigt noterar jag att Bildt säger en bra och en dålig sak. Att inte bojkotta Israel är naturligtvis fel.

Men han har självfallet rätt i att det ska vara FN-deltagande i utredningen kring vad som hänt.

Hur illa jag normalt än tycker om Bildt så är det bra att han, som definitivt inte kan anklagas för att vara vänsteraktivist, är tydlig när han kallar Israels politik huvudlös.

Låt fotbollen skapa fred i Mellanöstern? Det är en bra början. Själv tror jag rätt mycket på ölen som förenande kraft :)

Mer media svd svd svd gp gp ab dag hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

11 kommentarer:

 1. Din fråga "Vad har de att frukta?" får mig att undra om du inte vet någonting on Israelernas (judarnas) historia. Det finns nog inte folk på Jorden som har så mycket anledning att inte lita på andra som Isrealerna.

  Varför ska dom lita på att FN är objektiv i sin bedömning om vad som hänt. FN består mest av korrupta diktaturländer och många av dessa är arabländer och muslimländer som hatar Isreal.

  SvaraRadera
 2. Med tanke på erfarenheterna från Goldstonekommissionen som, t.ex. sattes samman av utredare som -I FÖRVÄG- anklagade att Israel begått folkrättsbrott under Cast Lead 2008-2009 och trots att de bedrev en "fact finding mission on the Gaza conflict" ägnade sig åt att döma och även inte ens kunde låta bli att kritisera vad de tyckte sig se, förföljelse av människorättsorganisationer I ISRAEL; så är det väl knappast så konstigt att man är, låt mig säga, lätt skeptisk om sina chanser för en neutral utredning. Du kan ju prova räkna antalet människorättsorganisationer i Gaza kritiska till Hamas och antalet i Israel kritiska till Israel och sedan fundera över varför samma kritik inte föll på Hamas, jag menar om det nu skulle vara en -neutral- utredning om vad som egentligen hände i Gaza.

  Läs gärna lite på t.ex. om Colonel Desmond Travers som verkar ha en gås oplockad med IDF som han anklagar besköt Irländska FN soldater i Libanon. Han var också kommissionens expert på de militära aspekterna av Gaza-kriget. Något säger mig att han har plockat gåsen.

  SvaraRadera
 3. Allt är Israels fel och alla problem som finns i världen är skapade av Israel.

  Du är så ensidig att SD ser ut som Moderaterna och din intelligens verkar vara så låg att gräva gravar är det "bästa" du kommer åstadkomma i ditt liv.

  Gör om, gör rätt och framför allt skaffa ett jobb med anställda under dig så ser du att världen är inte som du tror den är.

  Du är en omogen vänsternisse med så lite kunskap om allt att det är så jävla skrämmande...

  SvaraRadera
 4. John - Självfallet vet jag det! Så du menar att hela europa är korrumperat? Jag tror Israel har mer att frukta av människor med din åsikt...

  SvaraRadera
 5. londo - Så vitt jag vet är Amnesty kritisk mot både Israel och Hamas.

  SvaraRadera
 6. Anonym - Jag är i vart fall smart nog att kunnat hitta på ett namn att använda ;) Vad det gäller min ensidighet så tycks den delas av bl a Bildt och Reinfeldt.

  SvaraRadera
 7. Anonym som skrev något om att muslimer aldrig dricker.

  Visserligen släpper jag sällan igenom anonyma kommentarer men jag tänkte gör det med din men klickade fel tyvärr.

  Hade du orkat läsa genom länkarna om Taybeh så hade du sett att de är på gång att göra även alkoholfritt öl. Ja utöver det faktum att alla muslimer inte är så rättroende att de aldrig dricker....

  SvaraRadera
 8. Tre frågor.
  Hur skall du förena dig med islamister genom Öl?
  Hur skall fotboll lyckas ta bort islamska uppmaningar om att utrota judarna från jordens yta?
  Vad är det för skillnad på Hamas och Iran, enligt dig?

  SvaraRadera
 9. Röda korset kan inte bryta Israels blockad. De har vissa skyldigheter som ingår när de bär det röda korset.

  SvaraRadera
 10. Tony - Genom att göra alkoholfri öl så har du kommit en bit på vägen.
  Hört talas om att idrott förbrödrar?
  Hamas är ett demokratiskt valt parti och Iran är ett land. Och nej, jag tycker inte om någon av dem.

  HD - Skyldighet att följa andra länders lagar?

  SvaraRadera
 11. Följa internationella lagar. Att bryta en blockad är inte förenligt med det skydd Röda korset ger.

  Därför är det förbjudet av Röda korset att bryta en blockad.

  SvaraRadera