lördag 26 februari 2011

Det där stämmer knappast

Rubriken Vi räddar miljön genom att människor flyger stämmer knappast med verkligheten.

I själva verket är det rakt motsatt, ju mindre man flyger, eller förflyttar sig på vilket sätt som helst med annat sätt än med apostlahästarna, ju mer sparar man miljön. Hur miljövänligt man än försöker göra flyget eller biltrafiken så är det, åtminstone med all idag tänkbar teknik, omöjligt att inte utsätta något för påfrestningar.

Att sen de med intressen i flygbranschen vill tjäna mer pengar är en helt annan sak...

Det syns rätt tydligt, som exempelvis den oefterhärmelige Hyeanan från Badlands lyfter fram:

Men den viktigaste poängen kommer i tredje stycket: 
Svenskarna har sedan länge vant sig vid julresan till Thailand, affärsresan till Göteborg och weekendresan till London med goda vänner. Vi tycker att vi i Sverige ska kunna få fortsätta med det utan att få dåligt samvete. 
Även om det nu var så att hela vår civilisations framtid hotas, skulle det inte vara värt att rädda oss om priset är att ändra vanan att flyga till Thailand varje jul. Och Gud förbjude att folk skulle få dåligt samvete.
Svårare att räkna ut för gemene man är däremot det faktum att bristen på restmaterial från skogsavverkning måste återföras som aska för att förhindra försurningen. Men nu när man har gjort det så är ju frågan hur det ska gå till att göra det och om det inte vore lättare att låta det ligga kvar från första början och istället elda med sopor? Något som åtminstone påstås vara relativt miljövänligt, hur märkligt det än må låta...

Media gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar