måndag 21 februari 2011

Ett märkligt uppförande

Att tro något annat än att regeringen ska uppföra sig lika märkligt i inrikespolitiken som de redan gör i utrikespolitiken finns ingen anledning att tro och deras syn på internet är beklämmande minst sagt när det gäller övervakning av sin egen befolkning...

Göran Hägglund slåss för snusets existensberättigande i EU istället för att driva på om att låta äldre få fortsätta bo ihop, som han lovade inför valet.

Istället borde han med sin kristna grundsyn istället välja att jobba för att minska klyftorna, för att göra de fattiga i Sverige mindre fattigt och skapa en hållbar välfärd för alla landets invånare och inte bara för de som har råd att lösa en havererad A-kassa privat.

Lika illa är det med alliansen när de föreslår ny lag mot nedskräpning. Visst förstår jag att den kan behövas och visst förstår jag att det har flera poänger med att ha det rent och snyggt, inte minst för miljöns skull.

Jag kan citera mig själv från Skånskans ledarsidas kommentarsfält, som skriver om den lagen:

Är 800 kr en riktigt kännbar summa för särskilt många människor? Möjligen för de utan inkomst, men knappast annars...

I övrigt är förslaget ett stort skämt och hån, för hur viktigt det än är att hålla rent i sin närmiljö, så är det självfallet viktigare att hålla miljön ren på längre sikt än vad det tar för en pizzakartong att tas om hand om.

Frågan är bara hur många som tycker att man ska prioritera den kartongen framför de "vardagsbrotten" som polisen inte bryr sig om att lösa, som inbrott och misshandel? När inte de är prioriterade så är det ett skämt att lägga nya lagförslag, som inte heller de kommer att kunna prioriteras att tas om han om av rättssamhället.

Men det är ett oerhört stort hyckleri med tanke på hur undfallande mot miljön man var för USA:s skull vid klimatmötet i Köpenhamn, precis som jag var inne på att de även är när det kommer till demokrati och hantering av diktaturer.

Det är ännu märkligare hur man väljer att prioritera att skapa nya lagar, när rättsamhället inte har tid och möjlighet att hantera grövre brott som våldtäkter, misshandel eller inbrott.

Viktigare tycks vara att sälja ut så mycket som möjligt till privata intressen och det börjar behövas en ännu tydligare och högljuddare opposition i alla oppositionspartierna för att få fram mer kritik, för att vrida opinionen åt rätt håll inför 2014.

Media svd svd svd dn dn dn dn nsk nsk nsk nsk nsk nsk ab hd hd hd hd hd smp exp exp gp gp kvp skd skd skd skd skd exp exp exp ab
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Publicerad: Ekot 20 februari 2011,

  Femmorna i Stockholm har blivit bättre på framför allt matte och svenska, men även engelska. Det visar de nationella proven.

  Så nationella proven (som vänstern anser orättvist)

  VISAR att elever idag faktiskt blir bättre i skolan sakta men säkert ..efter en lång neråt gående spiral(vilket sossarna anser orättvist)


  Håhå jaja

  SvaraRadera
 2. Sverige är större än femmorna i Stockholm.

  SvaraRadera