måndag 21 februari 2011

Vilken väg väljer ni?

Håll stenen rullande från i lördags så hade jag en förhoppning om att revolterna i arabvärlden skulle fortsätta utan att slås ner för gott. Och så här långt verkar det fan som om det håller på att hända, folken reser sig mot årtionden av förtryck och tror inte de saker diktatorerna påstår för att rädda sig själva och sin makt! Stenen rullar!

Bildts uppmaning om att svenskar bör lämna landet klingar ohyggligt märkligt samtidigt som det konstaterats att Regeringen gärna säljer övervakningssystem till Libyen. Vem vet var Libyen varit om Sverige och andra västländer hanterat dem som den diktatur de varit? Slutet för Gaddaffi tycks vara nära, men för hur längesen kunde den varit slut om väst agerat som sig bör mot en diktatur?

Så länge det lönar sig stort att exportera vapen och man har få egentliga begränsningar så kommer det att fortgå, vilket knappast gynnar demokratin i stort.

I den här frågan är onekligen till och med Berlusconis mindre hycklare än regeringen Bildt, och det säger sorgligt mycket... Skillnaden är att Berlusconi får kritik från oppositionen, men det är rätt tyst från den svenska oppositionen...

Den rullande stenen är satt i så hård rullning att den skrämmer kinas ledare och gör den till och med det, då är det en sten som på allvar är farlig för de som står i vägen för demokratins rullning.

Vilset på UD skriver svenskan om. Fast vilsenheten där och på regeringskansliet handlar enbart om vilsenheten inför demokratiska rörelser, som man tidigare motverkat på ett mycket fult sätt. Det hade inte skadat med fler läckor kring hur regeringarna har hanterat affärer med diktaturer.

Med tanke på hur regeringen hanterat andra utrikespolitiska händelser och valt att göra tydliga felval, i synnerhet när andra större länder förväntat sig det, så är det omöjligt att tro på något annat än en ovilja för en demokratisk utveckling om det går att tro att ett val inte spelar väst i händerna, trots att västvärlden inte kommer att få rösta de tidigare diktaturernas val.

Det där med nyliberalism är inte så viktigt egentligen, för vad spelar andras frihet för roll om man kan tjäna pengar på motsatsen?

Läs vidare i Ett märkligt uppförande.

Uppdaterat Tripolis regeringsbyggnad i brand - Nog fan måste regimen falla! Jag noterar att Bildt är oroad, men jag vore mer oroad om inget alls hade hänt.

Media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn hd hd hd hd hd hd hd gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag exp exp exp exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar