söndag 20 februari 2011

Intressant om Palmes mördare

Leif GW Persson skriver intressant idag om Palmes mördare, så här snart 25 år efter mordet, och verkar vara säker på att han inte är den samma som Christer Pettersson, eftersom att han tror att det är en person som lever, läser artikeln, då var i 40-årsåldern och hade god lokalkännedom om Stockholm.

Han tycks utgå från de fakta man vet om mordet och dra slutsatser som är kända när det kommer till mord, utöver möjligen att ingen av hans anhöriga misstänks.

Jag tror han har rätt i det mesta. Möjligen med undantaget att han är så säker på att det är en person med god kännedom om Stockholm. Det är visserligen sannolikt att det är så. Men den typen av kännedom går att lära in för den som är utomsocknes.

Men med tanke på att det är ett beslut som verkar tas med relativt kort varsel, eftersom få kände till biobesöket paret Palme gick på innan mordet, så kan inte den exakta tidpunkten och platsen varit planerad under lång tid innan. Möjligen om någon valde att följa efter dem och vänta på ett lämpligt tillfälle.

Jag trodde inte mordet skulle klaras upp två veckor efter det skett. Det tror jag inte nu heller, om ingen erkänner på dödsbädden.

Vem den skyldige är har jag inga personliga trovärdiga teorier om. Jag tycker dock det skulle vara märkligt om det är Christer Pettersson, främst av två anledningar.

De missbrukare jag har känt har aldrig kunnat hålla tyst om särskilt mycket, i synnerhet inte om det gäller några större omvälvande händelser.

I missbrukares umgänge finns det alltid gott om människor med kronisk brist på pengar och för dem, i än högre utsträckning än för alla oss andra icke-missbrukare, så finns det oerhört många människor som skulle lockas av de utlovade 50 miljonerna i belöning till den som lämnade avgörande tips som skulle få Palmes mördare fälld.

Att det inte kommit fram några såna tips som är tydliga om att tala om Petterssons skuld tycker jag är mycket talande.

Media ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

13 kommentarer:

 1. Jag tror inte en sekund på att det var Christer Petterson som mördade Palme. Du får kalla mej foliehatt om du vill men jag är starkt övertygad om att det var underrättelsetjänst, inhemsk eller utländsk, som mördade Palme.

  SvaraRadera
 2. Varför skriver du mest om fjantsaker men utelämnar det viktiga, som till exempel den 14-åriga förståndshandikappade flickan som våldtogs och såldes av ett antal invandrare. Jag vill minnas att du skrev ett par inlägg om polischefen som dömdes för koppleri och fick åtta års fängelse. I fallet med den 14-åriga flickan friades de allra flesta männen på grund av triviala anledningar. Kan det bero på att du enbart läser traditionell media och tar allt som står i media för sanning om det passar dina politiska syften? Media som förövrigt är full av lögner alternativ döljande av den verkliga sanningen. När ska du vakna ur din lilla rosaskimrande bubbla?

  SvaraRadera
 3. Kalle - Man kan nog ha foliehatt även om man har rätt i någon åsikt :)

  I övrigt så konstaterade jag bara att de friades till viss del och jag har för mig att jag har skrivit om det innan. Frias de av triviala anledningar så är det helt klart lagarna som är felskrivna.

  I övrigt skriver jag om det som känns som nyheter som jag hinner med att skriva om. Idag fyller min sambo 40 så jag har inte tid att skriva om så mkt öht + att veckan varit halvhektisk vilket gjort att jag skrivit rätt få inlägg som du ser.

  SvaraRadera
 4. De flesta friades helt och det hårdaste fängelsestraffet blev 3 månader. Allt skadestånd till flickan uteblev och ett par stycken fick dagsböter 40 st a 50 kronor. Jag fick hårdare straff för olovlig körning på EU-moped. Det här är hovrättens dom. Kan deras ursprung ha något med de milda domarna att göra...

  SvaraRadera
 5. Nej det kan det inte eftersom invandrare straffas hårdare, vilket jag förklarat för dig flera gånger förut. Det finns en bra undersökning över rattfyllor som mycket tydligt visar att så är fallet. Invandrarna dömdes hårdare trots samma promillehalt och förutsättningar än vad svenskarna gjorde.

  SvaraRadera
 6. Men det där är ju bara en myt, ett påhitt av lögnaren Jerzy Sarnecki. Invandrare misstänkliggörs oftare men det har dessvärre sina anledningar. Du och dina gelikar har en stor del i ansvaret till det.

  SvaraRadera
 7. Här får du en hatt av mig: http://2.bp.blogspot.com/_f_QFx_pun2k/Svrl8976iSI/AAAAAAAAARQ/F9rgoJeyj_Q/s1600-h/70ee7e9cd03023c4.jpg

  Den här länken har jag skickat flera gånger till dig men du vill väl inte komma ihåg sånt som inte passar dina teorier: http://www.expressen.se/nyheter/1.96560/invandrare-doms-strangare-for-rattfylla

  SvaraRadera
 8. Du menar alltså att det ska räcka att posta en länk till en artikel som skriver OM en undersökning. En artikel där en faktisk jurist uttalar sej i saken och mer eller mindre avfärdar den medans lögnaren Jerzy "strukturell diskriminering" Sarnecki givetvis försöker använda sin professur för att ge det hela tyngd. Han är en lögnare och mytoman av den tyngre ligan. Minns att det är han som tycker att vuxna tungt kriminella män som skjuter med automatvapen in i en bemannad polisstation i Ronna, Södertälje inte är något annat än buspojkar. Det är dessutom Sveriges television som ligger bakom den så kallade undersöknningen och bara av det ska man ta den med en rejäl nypa salt. Sveriges television är fullkomligt infesterade med 68:a vänstern. En ansenlig del av journalistkåren är extremt vänsterinriktade och det färgar givetvis av sej när de ska ta ett ofärgat grundmaterial och försöka påvisa något. Gissningsvis publicerar inte kaliber råmaterialet från undersökningen, det material dom har fått fram som inte blivit färgat efter deras tyck och tänk. Du får nog komma med något bättre om du ska ha en chans till någon trovärdighet. Å andra sidan så förstår jag ju var du får din förvrängda världsbild ifrån när du hela tiden går på niten att lyssna alltför mycket till förljugen propaganda.

  SvaraRadera
 9. Hon säger att hon har "svårt att tro på det" men att hon "måste undersöka det noga". Hur ska hon kunna säga något utan att ha tagit del av undersökningen egentligen?

  SvaraRadera
 10. Jag tror det kom in i Stockholms ström två mini ubåtar den natten med Spetnaz män, och gick in i city och väntade på Olof, någon hade avlyssnat att han inte ville ha liv vakter och då passade på att göra det...?
  Det låter otroligt, och därför har ingen kollat upp detta...????

  lennart

  SvaraRadera
 11. Ja det låter så otroligt att jag förstår att ingen har kollat upp det...

  SvaraRadera
 12. Sten - Det finns få saker som är så patetiskt som sverigedemokrater som inte kan sitt eget språk.

  SvaraRadera