lördag 26 februari 2011

En bisarr dom

Det är en bisarr dom, den om hur en 14-årig förståndshandikappad flicka utnyttjas och våldtas som prostituerad.

Utöver frågan över varför rätten resonerar som den gör, så är det tyvärr ett bra exempel på varför inte sexköp är så oproblematiskt som vissa anser och att sexköpslagen finns av en anledning, när det med övriga lagar inte ens går att på allvar skydda ett utnyttjat barn som är förståndshandikappad.

Ordföranden och Generalsekreteraren i Ecpat skriver idag om hur Barns rätt till skydd urholkas hos Svd-debatt och borde inte barnens skydd vara betydligt viktigare?

Köper man sex av barn så är det tydligen lättare att gå fri... Så frågan är vilka brotten är som polisen påstår att de klarar upp fler av?

Media svd dag
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. Sexköpslagen har inte ett dyft med det här att göra. Det finns trots allt kvinnor som i någon mån väljer att sälja sin kropp. I fallet med den här flickan så sålde inte hon sex utan det var en grupp invandrare som tog betalt av män för dom skulle få våldta flickan. Det här har ingenting med sexköp att göra, inte ett skit. Det här handlar om hur män betalar för att få tillgång att våldta en liten flicka. Svenskt rättsväsende har totalt tappat trovärdigheten och respekten iochmed den här domen. Det borde ha varit givet med fleråriga fängelsestraff följt av livstids utvisning. Något annat alternativ finns inte. Nu kommer ytterligare flickor råka ut för dessa män, det är bara en tidsfråga.

  SvaraRadera
 2. Det finns det säkert men de är så få så det känns obegripligt att någon vill
  tillåta lagar som kan stoppa alla de som blir utnyttjade.

  Naturligtvis har det med sexköp att göra eftersom de som våldtog henne betalade.

  SvaraRadera
 3. Nej det här har inget med sexköp att göra. Men att det kommer såna ord ur en rabiat extremist som du förvånar mej inte. Det här handlar bara om våldtäkt. Extremt grov sådan. Sen undrar jag var du får ifrån att det skulle vara så marginellt få prostituerade som faktiskt säljer sex helt frivilligt. Finns det någon sån statistik eller sitter du där med förutfattade meningar och fördomar?

  SvaraRadera
 4. Har de betalat för sex så handlar det om män som kan tänka sig att köpa sex av en ung utvecklingsstörd flicka. Det är förvånande att du försvarar det hela nu... Brukar du köpa sex själv eller vad är problemet?

  Jag litar på vad polis och socialtjänst brukar hävdar eftersom de jobbar med det hela.

  SvaraRadera
 5. Men du har ingen statistik på det hela utan litar på enskilda tjänstemäns uppfattning i frågan? Det är märkligt hur den uppsättning regler du har satt upp för oss andra inte gäller dej själv. Är inte det hyckleri så vet jag inte vad ordet betyder.

  SvaraRadera
 6. Oj, jag läste visst bara din sista rad. Är du en total idiot eller vad är det frågan om? (dum fråga, jag vet) Män köpte inte sex av en ung flicka i det här fallet, män betalade andra män för att få tillgång till att våldta flickan. Jag vet inte, i din värld kanske det inte är så stor skillnad på att ha sex och att våldta någon. Fast du är kanske pedofil och egentligen tycker att flickan borde ha fått sina surt ihoptjänade pengar. Nu drog jag ner det till den nivå du befinner dej på i argumentation. Inser du inte att Du gör den här flickan till en prostituerad när du så starkt hävdar att det här rör sej om ett sexköp. Idiot! Vissa (du) gör vad som helst för att försöka nå sina taffliga politiska poäng.

  SvaraRadera
 7. Kan du inte ge mig den statistiken då?

  Det har inte slagit dig att det är just så mycket prostitution går till, män betalar andra män för att få våldta?

  SvaraRadera