onsdag 23 februari 2011

Sluta pracka på barnen era fördomar

Ni vet redan vad jag tycker om barn och deras valfrihet, inte minst om ni läste det senaste inlägget om jämlikhet, jämställdhet och möjlighet för barn att få välja fritt, som i Era dumma jävlar, där jag skrev om hur personalen på en förskola tyckte att pojken som ville bära rosa kläder fick skylla sig själv om han fick stryk, när han blev knivskuren...

Anledningarna till de åsikterna, och de konsekvenserna, kommer naturligtvis från flera olika håll.

Men det är få som vill inse att de signaler som företag som säljer barnkläder sänder ut, och som allt för många föräldrar anammar, också bidrag till att cementera att barn ska ha kläder utifrån sitt kön och inte utifrån vad de vill leka eller vilka de är.

Därför är det skönt att se att det finns människor som engagera sig i det här och tar avstånd, både i egen blogg och på facebook, samt ser till att tidningen skriver om det!

Det är väl själva f-n om inte barnen ska få ha kläder de själva vill, istället för att begränsa urvalet utifrån andras fördomar och butikernas snåla utbud över vad som passar en flicka eller en pojke. De är ju barn först och främst, och inte sina kön!

Media sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Du är ju helt jävla pantad din jävla bög!

  SvaraRadera
 2. Såna där kommentarer brukar jag inte släppa igenom men den här var så talande för hur människor som inte alls förstår att barn inte får välja fritt som det är nu så den får vara kvar :)

  SvaraRadera
 3. Nu håller jag inte med om att det är bra att våldsföra sig på någon för att de har blivit påprackade att det är normalt med att bära rosa kläder som pojke.

  Givetvis är barn sina kön, samtidigt som de är barn. Att de skulle vara könslösa är ett helt ologiskt och osant påstående.

  Ni kan tydligen pracka på åsikter på era barn, så varför skulle inte jag få pracka på dem mina?

  SvaraRadera
 4. Därför att dina åsikter inte innebär att barnet får välja så fritt som möjligt. Talar du om för barnet på något sätt att bara flickor har rosa så kommer inte din son välja det. Låter du bli att tala om det så har den ett friare val.

  SvaraRadera