söndag 24 januari 2010

Fortsatt stor rödgrön ledning

Vad skönt att se att de rödgröna fortsatt leder stort, för att kunna komma i från tramset jag skrev om igår, med hela 10 procentenheter! Och att det den här gången är lite marginal för Vänsterpartiet till den förhatliga 4 procentsspärren, samt att Kd fortfarande lever riktigt farligt. Det är definitivt ett drömscenario att de skulle trilla ur riksdagen en gång för alla, för att aldrig komma tillbaka.

Frågan är hur högern ska kunna vända tillbaka det, med hopplösa ministrar som Erlandsson, som försöker propagera för att konsumenterna ska ställa krav på tillverkarna av vår mat, trots att han borde veta mer än väl att det är nästintill omöjligt att idag veta hur mat, eller för den delen någon annan produkt överhuvudtaget, har producerats. Därför behövs verkligen lagstiftning, även om inte ens den, trots andra resurser än vad privatpersoner har att tillgå, kan komma tillrätta med alla problem vad det gäller plågade djur.

Ett annat konstant debattämne är hyrorna som påstås kunna bli bättre med marknadshyror. Inte för att vara sån, men ockerhyror är marknadshyror. Ingen sätter ockerhyror om det inte går att få ut den typen av hyror, allt enligt principen om efterfrågan som styr utbud och priser.

I själva verket är boende så pass grundläggande att det vore intressantare att satsa på fler hyresrätter, istället för att tillåta ombildningar till bostadsrätter i fortsatt utsträckning. Men oddsen är stora att högern fortsätter att lyssna på sina partimedlemmar som lite i det fördolda driver opinion för fortsatta privatiseringar och oavsett om det handlar om äldrevård eller psykiatri så riskerar det att sluta med samma typ av haveri och hets efter att tjäna pengar på våra skattepengar som göder företag inom andra områden...

I övrig noterar jag att än fler sverigedemokrater begår brott, i detta fallet handlar det om någon som fälls för narkotikabrott och bokföringsbrott.

Mer notabelt är att han fälldes redan 2007 för att ha smugglat 3 500 enheter dopingpreparat, då utan att få försvinna från partiet.

Det påstås att toleransen är lägre för kriminella sverigedemokrater. Men det är jag mycket tveksam till om det stämmer. Jag har tidigare skrivit om hur ett par bloggande politiker i Landskrona blir anmälda och dömda för förtal, flera gånger, men likväl får sitta kvar på sina poster och plötsligt har många som försvarar dem och deras tilltag. Någon likhet inför lagen tycks inte vara aktuell i det partiet...

I övrigt förväntar jag mig snart att få läsa någon Sd-bloggare som gör en stor affär av att hälften av kvinnorna som kontaktar kvinnojouren i Helsingborg är invandrare, utan att nämna att många av dem tagits hit av svenska män som "tror sig ha fått en sexslav" och att anledningen till att de hamnar där är att de inte har något kontaktnät eller kunskap om det svenska samhället att luta sig tillbaka på.

Självfallet så ska kvinnojourerna ha fortsatt hjälp av samhället för att kunna bedriva det arbetet som behövs, när saker som bristande empati hos ett antal män förstör totalt för vissa kvinnor.

Mer media svd ab ab dn svd svd svd hd hd dag dag sds sds hd hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Jerker,
  angående hyresrätter så får du tänka om. Det är inte fler hyresrätter per se som behövs, det är ju efterfrågan på vissa avgränsade områden som vida överstiger utbudet.

  Det är en större flexibilitet gällande uthyrning som kan vara en lösning men viktigare är att vi har dyrare hyror på östermalm än långt utanför stan.

  Det finns en socioekonomisk skevhet som bibehålls i vårt land, och allt kan inte förklaras genom med att borgarnas politik är si eller så.

  Jag vill att det ska vara dyrare att välja boende i vissa områden. Det är verkligen inte en mänsklig rättighet att bo var man vill.

  Däremot måste en bostadspolitik kännetecknas av en långsiktighet och tecknade hyreskontrakt bör ej kunna öka mer än KPI.

  SvaraRadera
 2. Så vitt jag vet så var det defacto dyrare hyror på vissa områden redan förut. Den mänskliga rättigheten är en bostad och jag ser inte att det förenklas att skaffa det för de som är ekonomiskt svagare av att man minskar antalet hyresrätter och ökar antalet bostadsrätter. Det är den viktigaste frågan.

  SvaraRadera