lördag 30 januari 2010

Och vad händer nu?

Anmärkningsvärt skrev jag om Saab senast, och syftade på hur det påstods att Saabs hårda skara fans kan ha fått GM att släppa iväg det lilla svenska bilmärket.

Det påstods också senare att en holländsk miljardär ska vara bakom finansieringen.

Idag kommer nyheten om att det från början var en suspekt rysk familj som låg bakom finansieringen av Saabköpet, vilket via Säpo,  ett privat undersökningsföretag och regeringen skulle ha stoppats.

Eller snarare, de är, om man läser beskrivningen av dem, lite åt samma håll som så många andra i samma bransch är.

Värt att notera är att det i år är valår och regeringen har fått mängder av stryk och att bilden som familjen ifråga beskrivs med inte nödvändigtvis måste vara det samma som sanningen och regeringen ifrågasätter sällan eller aldrig några köp av kinesiska intressen, trots att Kinas ointresse för mänskliga rättigheter och demokrati är fortsatt låga.

Oavsett vad så undrar man vad som nu händer och vilkas pengar det egentligen är som står bakom Saab, och om det verkligen går att kontrollera om det inte är "fel intressen" som är bakom satsningen? Tyvärr misstror jag både regeringen och Säpo som långt ifrån alla gånger rosat marknaden. Men det är ju skönt att de nu, till skillnad från tidigare med FRA, Ipred och undfallenhet mot kinesiska intressen åtminstone sätter emot vad som kanske kan vara rysk maffia...

Mer media dn dn dn kb sds hd svd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar