måndag 25 januari 2010

Piratpartiet behövs (tyvärr), men inom landstinget??

Jag noterar att, vilket i sig är lite förvånande, piratpartiet rustar för kommunalvalen, trots att deras frågor snarare ligger på en annan nivå, vilket tydliggörs genom att Högsta Domstolen provar Ipred-lagen. Att man sen ställer upp även i landstingsvalen känns än mer omotiverat...

Vad det gäller riksdagsvalet så är jag tyvärr av åsikten att PP behövs där, som motvikt. Självfallet så tycker jag alla de som röstar på piratpartiet borde rösta på vänstern eller miljöpartiet som har snarlika åsikter om internet och integriteten mot övervakningen av oss alla. Men de har dessutom betydligt fler vettiga åsikter.

I synnerhet inom landstingsfrågor.

Det räcker att läsa om mitt eget landsting Kronoberg där de försöker avbryta upphandlingen av vissa delar av centrallasarettets verksamhet då de inte har de anställda med sig eller om att de satsar på män som blivit impotenta på grund av sjukdom, något som kan orsaka både psykiska besvär i förlängningen, samt relationsproblem överhuvudtaget.

Vem tror att PP har åsikter om de här frågorna och vad skulle i så fall deras väljare förvänta sig för åsikter från dem?

Mer media smp hd svd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

10 kommentarer:

 1. PP borde inte gett sig in i kommun+landsting ännu känns det som. Det är lite förhastat och framrusat beslut som riskerar att kajka hela partiet då det blir helt spridda åsikter beroende på vilka individer som försöker ta sig in i de olika kommunerna.
  Vad PP borde gjort är istället att sätta ihop ett rejält centralt program för kommun+landsting som sedan kunde modiferas för specifika lokala frågor. Det är nämligen inte helt omöjligt att PP behövs även på dessa nivåerna.

  SvaraRadera
 2. Jag vill gärna ha piratpartiet överallt :)

  SvaraRadera
 3. En PP-väljare har jag svårt att se att den skulle förvänta sig att PP hade en åsikt om just de landstingsfrågorna du väljer och en PP-väljare kommer ju att välja just PP pga andra frågor. Notera att det inte är något dekret uppifrån att PP ska ställa upp i kommun- och eventuellt landstingsval. Det är lokala förmågor som ser en möjlighet påverka, och det får ju stå dem fritt.

  SvaraRadera
 4. En viktig poäng, för det blir svårt att agera som ett parti med en och samma åsikt i de olika frågorna när frågorna i landstinget oftast är rätt långt ifrån PP:s käpphästar.

  däremot är jag osäker på hur du menar att PP kan göra nytta inom exempelvis landstingetn?

  SvaraRadera
 5. (det förra svaret var till Ezel)

  Mr Profit - Är inte risken stor att det då är omöjligt att veta vad för politik PP kommer att driva då det mycket väl kan bli så att i ett landsting kan det inom PP vara majoritet för t ex klassisk vänsterpolitik och i ett annat för klassisk högerpolitik + att det kan ge risk för interna stridigheter vilket kan ge negativ media och svårare att föra politik alls om man inte vet ungefär hur politiken ska se ut, vilket normalt sett kommer från centralt håll?

  SvaraRadera
 6. Integritet och den personliga svären är hotad på alla nivåer.
  Det kommer dåliga lagförslag i EU-parlamentet, i riksdagen i landstingen och i olika kommunfullmäktige. därför behövs Piratpartiet överallt. ang landsting så kan tex nämnas att det är i den instansen som tillstånd för kameraövervakning sker och där kan vi behövas för att säkra att praxis inte glider mot enklare tillstånd.

  SvaraRadera
 7. Är inte det länsstyrelsen som har hand om det?

  SvaraRadera
 8. För att det är det enda parti som inte jobbar bakåt just nu.

  Förra gången röstade jag vänsterparitet i kommunvalet men nu när piratpartiet har samma politik om något bättre lokalt är valet enkelt för mig pga att sjukvård är viktigt.

  SvaraRadera
 9. Elias - Sen när har PP samma sjukvårdspolitik som V?

  SvaraRadera