torsdag 25 mars 2010

Duell mellan Sahlin och Reinfeldt

Jag påstod att det inte går så himla bra för alliansen för någon dag sen, men någonstans det går anmärkningsvärt bra för Reinfeldt personligen så är det i alla partiledardebatter mot Sahlin.

Det borde se annorlunda ut med tanke på alla ökade klyftor under alliansens tid i svensk politik,  men Reinfeldts personliga förtroende hos väljarna lyfter partiet högre än vad de fått under andra omständigheter.

Pensionärerna är de nya kelgrisarna, av debatten igår att döma, men för den som är uppmärksam så är man väldigt väl medveten om att de under nuvarande mandatperiod behandlats milt sagt styvmoderligt och inte alls fått samma typ av skattesänkning som vi vanliga löntagare.

De Rödgröna säger däremot att de sänka skatten för pensionärerna och höja den för de mest välbetalda, bland annat genom ett höjt grundavdrag som gynnar de med lägst inkomst.

Skatterna är viktiga, men som vanligt i lågkonjunktur så är jobben viktigast och beroende på hur man frågar så har de rödgröna högst förtroende, tvärtemot vad medierna rapporterade för någon dagen sen.

I de här sammanhangen så publicerar DN en debattartikel som heter Opinionsmätningarna och mediernas sju dödssynder, som är mycket intressant och läsvärd.

En sak som man dock inte lyfter fram är hur media, med god hjälp av partierna, enbart lyfter fram partiledarna och inte får människor att inse att det är partier och inte personer vi röstar på i första hand.

Det lyfts inte heller fram hur media, som i debatten ovan, snedvrider den demokratiska konkurrensen genom att bara lyfta fram, jag vet inte för vilken gång i ordningen, de två största partierna, trots att vi inte har något tvåpartisystem. Det är knappast någon slump att det finns flera mindre allianspartier som kämpar för att hålla sig över 4%-spärren och att det finns ett vänsterparti som även de borde ha fler röster.

De dödssynderna är av värre slag än vad de dödssynder artikeln publicerar.

Mer media svd svd hd hd sds sds dn smp kb exp exp exp exp skd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar