måndag 22 mars 2010

Går det att lita på löftena nu?

Precis som jag tyckte om drogtester på unga, att det kan vara okej vid reell misstanke, precis tycker jag att man ska resonera om FRA-lagarna och datalagringsdirektivet.

Bodström låter betydligt mer negativ till övervakningen än vad han gjorde som minister och jag litar dessvärre inte alls på hans goda tankar i intervjun i länken ovan och att han står fast vid att riva upp fra-lagen som de Rödgröna vill.

V och Mp:s intentioner har jag inga som helst problem att tro på, men tyvärr får jag säga att S historiskt sett inte rosat marknaden i den här typen av frågor. Men förhoppningsvis så blir det svårt att gå emot vad man sa innan valet om man vill ha väljarna med sig...

Tvärtemot vad Rayman på SvD tycker så tycker jag diskussionen om partipiskorna i de här frågorna inom de borgerliga partierna enbart talar emot personvalssystemet i Sverige, och det som behövs för de som tar de här frågorna på allvar är att visa det vid valet i höst genom att rösta rött eller grönt som en tydlig fingervisning för vad man har för åsikt om övervakningslagar som inte borde finnas i ett fritt samhälle, om man nu inte tycker att ett växande utanförskap och bekämpandet av det räcker... Men det kan bli svårt med en så utsatt partiledare som S tyvärr har...

I övrigt får jag säga Grattis till en av mina favoritpolitiker överhuvudtaget i Sverige, i synnerhet inom Mp, Gustav Fridolin som nu sannolikt gör comeback, med en bra debattartikel i Kristanstadsbladet.

Uppdaterat En motfråga från en Neo-anknuten skribent är Hur liberalt Mp är egentligen? En konstig fråga som naturligtvis i första hand borde riktas mot Folkpartiet Liberalerna, som knappast är att se som liberala eller mot moderaterna som inte heller är liberala i praktiken, men som kanske kan anklagas för att vara ett konservativt parti egentligen..

Mer media svd sds kb hd dn dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. V och MP använder enbart det här med datalagring etc som ett medel för att vinna röster. Förmodligen är det en utstuderad strategi från hela det rödgröna hållet. S behöver inte MP och V med sej när beslut skall tas eftersom M kommer att gå med på beslutet även om dom sitter i opposition. Därmed ska man inte tro att en röst på MP eller V kommer leda till att förslaget skrotas, det är bara falskt rävspel från MP och V, som vanligt.

    SvaraRadera
  2. Tillräckligt många röster kommer att leda till att V och Mp har en reell möjlighet att påverka eftersom jag vet att båda de partierna verkligen är emot allt vad övervakning heter, både som partier och hos de allra flesta medlemmarna personligen.

    SvaraRadera