måndag 22 mars 2010

En viss lättnad idag

Det kan ju passa någon som undertecknad som är på väg att bli aktiv även inom landstingspolitiken för vänsterpartiet att spendera stora delar av dagen på Sjukhuset i Ljungby för att kontrollera min syn, som blivit sämre på rätt kort tid.

Eftersom det finns  glaukom (grön starr) så fanns det viss risk att jag ärvt den, men även om jag inte fick prata med någon läkare idag så verkar det på sjuksköterskorna som undersökte mig som om det inte var någon fara på taket än, även om tryckets värde på högra ögat låg lite högt tidigare.

Det sjönk åtminstone under dagen och det kändes som om jag kan känna mig lite mindre bekymrad över att tappa synen och/eller få ögondroppar som ger dig biverkningen att omotiverat snabbt få väldigt tung andhämtning, vilket verkligen inte gynnar någon som försöker springa mycket...

Å andra sidan så gör min j-vla vad ont fortfarande, även om det inte är så illa som när det var värst, men den känns efter en kort löprunda på 6-7 km och det sitter kvar ett tag, trots att underlaget är mjukt nästan över hela löprundan tack vare tjällossningen...

Det är oavsett vad skönt att få bra sjukvård och idag till och med med väldigt kort väntetid mellan de tre undersökningarna.

I morgon, och på onsdag-torsdag, så blir det fortsatt utbildning hos Kommunal för min del, för att bli arbetsplatsombud på jobbet.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Skönt att det inte var någon fara med dina ögon! Bra att du slapp dropparna också om de ger såna biverkningar. Är också väldigt nöjd med sjukvården. För min del har det alltid funkat smidigt och snabbt. I o f sig är jag inte nån flitig (?) patient, men ändå.
    Åsa

    SvaraRadera
  2. Tack Åsa! Det har oftast funkat bra för mig med men bättre här i Kronobergs län än när jag bodde i Skåne.

    SvaraRadera