tisdag 23 mars 2010

På tiden!

Det är på tiden att Google slutar censurera i Kina, men det vore självfallet mycket mycket mycket bättre om man överhuvudtaget inte börjat göra det.

Kina, som är landet som avrättar mer människor än vad resten av världen gör tillsammans, är långt ifrån någon demokrati och naturligtvis är jag medveten om att pengar inte luktar och att fler företag än Google tjänar stora pengar på den kinesiska diktaturen...

Förhoppningsvis kan det här innebära en ny politik från västvärlden mot Kina och den allt för snälla attityden mot en diktatur som naturligtvis borde ifrågasättas på ett helt annat sätt än vad den gjort de senast årtiondena.

Mer media svd svd dn dn hd kb

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Jerker. Det hade varit mycket bättre om Google inte böjt sig för censuren från början. Sen tror jag inte att du har rätt i att Google tjänar mycket pengar på den kinesiska diktaturen. De hade tjänat betydligt mer om Kina var ett demokratiskt/kapitalistiskt land.

  Hellre död än röd..

  SvaraRadera
 2. alltså, jag har hört att pengar _visst_ luktar. I alla fall i USA - där de enligt utsago ska lukta ungefär som spyor. Därav uttrycket "smells like money".

  SvaraRadera
 3. Björn - Fast hellre röd än död är jag men den kinesiska diktaturen är knappast röd...

  Affe - Det är klart om det är miljontals äckliga händer som tagit på dem så känns det logiskt med viss stank :)

  SvaraRadera
 4. "De hade tjänat betydligt mer om Kina var ett demokratiskt/kapitalistiskt land."

  Kina ÄR kapitalistiskt. (Dock inte ett skvatt demokratiskt.) Jag tror tyvärr att det här handlar om att Google helt enkelt tyckte att det för närvarande kostar mer än det smakar att fortsätta som tidigare, de har inte mer än en bråkdel av browsermarknaden i Kina. Skulle de se en möjlighet att tjäna mer pengar igen så sväljer de nog gladeligen förtreten och går tillbaka till censurspåret igen.

  SvaraRadera